sunnuntai 20. elokuuta 2017

Näin säästän kuusi tonnia vuodessa

Kuinka säästää rahaa?

Tällä viikolla Twitter lähti laulamaan ja kommenttiosiot täyttyivät katkeransuloisista kommenteista, kun Hesari julkaisi henkilökuvahaastattelun bloggari Julia Thurénista otsikolla "Näin säästin kymppitonnin vuodessa".

Moni kommentoija tuntui tarttuvan tuohon otsikon kymppitonniin, josta käytännössä kuusi tonnia oli säästetty ja loput neljätonnia hankittu lisätöillä (miksi lisätöillä hankittu ja säästöön laitettu raha ei ole säästämistä?). Toiset keskittyivät siihen, että Julia on etuoikeutettu, kun hän on keskituloinen ja pystyy ylipäänsä säästämään.

Voi miten turhaa nillittämistä. Pointti on siinä, että Julia säästi, ei siinä kuinka paljon hän säästi. Ja Julia uskalsi sanoa sen ääneen. Meillä Suomessa kun on edelleen vallalla ajatus, että elämä on tässä ja nyt. Jos ei palkkapussia ole tuhlattu ennen seuraavaa tilipäivää, niin elämä on jotensakin vajavaista.

Käärinliinoissa ei ole taskuja ja perillisille on turha jättää omaisuuksia poltettavaksi. Joutuvat vaan hunningolle mokomat. Näinhän sitä tunnutaan ajattelevan.

Joo tajusitte varmaan pointin. Nostan olemattoman hattuni ja onnittelen Juliaa hienosta suorituksesta.

Hesarin ja Julian innoittamana ajattelin haastaa itseni säästämään kuusi tonnia vuoden aikana. Ja tällä tarkoitan nimenomaan säästämistä puskurirahastoon, huomioimatta muita sijoituksia tai lainan lyhennyksiä.

Pahoittelut muuten tuosta otsikosta. Siitä voi saada kuvan, että nyt on tulossa joitain päräyttäviä vinkkejä, joilla saa säästettyä helposti kuustonttua vuodessa. Ei tule.

Säästökikkani on sama, jota useimmat talousvalveutuneet käyttävät — maksa ensin itsellesi. Aion siirtää heti tilipäivänä 500 euroa säästötilille ja sopeuttaa muun kulutuksen käyttötilin saldon mukaiseksi.

Tavoite saattaa olla liiankin kova, mutta enpä toisaalta mitään menetä, vaikka feilaisinkin. Yrittänyttä ei laiteta.

Sijoita Nordnetin superrahastoon!*
Nordnet Superrahasto Suomi on markkinoiden ainoa täysin kuluton indeksirahasto. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä. • merkintä- ja lunastuspalkkio 0 € • hallinnointipalkkio 0 € • säilytys 0 €

8 kommenttia:

 1. Kyseinen juttu osui minunkin feediin ja kerrankin ihan hyvää asiaa lehdessä :)

  VastaaPoista
 2. Ihan hyvä juttu se oli. Vaikka luulin itsekin aluksi että säästi tuon koko summan peruspalkasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuusitonnia palkastakin on kova suoritus. Saa nähdä miten itselle käy :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hesarin juttu oli hyvä. Ilahduttavaa nähdä, että säästämisen ja sijoittamisen ilosanoma saa entistä enemmän näkyvyyttä mediassa.

   Poista
 4. Voisin melkein tulla mukaan tähän haasteeseen! Maksan muutenkin aina ensin itselleni ja sitten katsellaan, mitä muilla rahoilla tehdään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksa aina ensin itsellesi on varmasti paras periaate säästämiseen. Olen yrittänyt myös niin päin, että säästän ne rahat, jotka on tilillä kuun lopussa juuri ennen tilipäivää, mutta se ei ole tuntunut toimivan. Joskus säästöön saattoi jäädä ihan mukava summa, mutta toisinaan taas ei mitään.

   Poista