lauantai 15. heinäkuuta 2017

Eläkkeellä Thaimaahan -blogille vuosi täyteen

Eläkkeellä Thaimaahan syntymäpäivät

Nyt on pienoisen juhlan paikka, sillä Eläkkeellä Thaimaahan -blogi täytti kesäkuun lopussa vuoden. Ensimmäisessä blogipostauksessa esittelin itseäni ja tavoitteitani lyhyesti. Palataan hetkeksi tuohon ensimmäiseen blogikirjoitukseen ja katsotaan mikä on muuttunut vuoden aikana, jos mikään.

Esittelin tavoitteekseni saavuttaa eläkepäiviini mennessä sellaisen taloudellisen varmuuden, että voin asua puolet vuodesta Thaimaassa. Tavoite on edelleenkin sama. Konkreettisena tavoitteenani oli, ja on edelleen, 300 000 euron sijoitusvarallisuus, jonka toivon eläkkeellä tuottavan 1 000 euroa kuukaudessa.

Ensimmäisessä postauksessa kuvasin sijoitustyylikseni “osta ja pidä” ja kerroin sijoittavani kuukausittain passiivisiin indeksirahastoihin sekä ETF:iin. Myös korkean osinkotuoton arvo-osakkeet ja osinkoaristokraatit kuuluivat sijoitussuunnitelmaani.

Suunnitelma onkin pitänyt kohtuullisen hyvin. Sijoitan edelleen ETF:iin Nordnetin* kuukausisäästöohjelman kautta. Nordnetin kuluttomiin Superrahastoihin sijoittaminen on nyt hetken tauolla johtuen pikkukaupat-kampanjasta, jossa alle 200 euron kotimaisissa osakekaupoissa palkkio on 0,99 euroa. Superrahastojen sijaan olen siis pyrkinyt ostamaan Suomalaisten laatuyhtiöiden osakkeita.

Säästä osakesijoittamisen kuluissa*
Alle 200 € kaupat Helsingin pörssissä vain 0,99 € 31.8.2017 asti

Aloittaessani blogin kirjoittamisen nettovarallisuuteni oli 30 401,55 euroa. Vuodessa se on noussut 52 177,32 euroon, eli kasvua on ollut 21 775,77 euroa. Huh, mikä nousu. Järki sanoo ettei nousu voi jatkua tällaisena vuodesta toiseen, mutta nautitaan nyt tästä. Laihojakin vuosia mahtuu matkalle.

Mielelläni julkaisisin tässä postauksessa statistiikkaa kävijämääristä ja sivun katseluista, mutta valitettavasti Google Analyticsin seurantatagin kanssa oli käynyt kämmi (tuplana), eikä tuloksiin voi luottaa. Huomasin ja korjasin tuplatagin toukokuussa, joten blogin toiselta vuodelta on luvassa paikkansapitävää dataa.

Bloggerin oma tilasto näyttää sivun katselujen määräksi koko ajalta 49 636, mutta Bloggerin statistiikkaan ei kannata liiemmin luottaa. Todellisuudessa sivun katseluja on vähemmän.

Vaikka Analyticsin statistiikat pielessä ovatkin, niin sillä ei ole vaikutusta suosituimpien blogipostausten järjestykseen eikä siihen mitä kautta lukijat blogiini tulevat.

Suosituimmat blogikirjoitukset TOP 5:

 1. Osuuskauppojen jäsenyydet ja korot 2016
 2. Arvo-osuustilin avaaminen Nordeaan
 3. Rahansiirto Thaimaahan
 4. Kullan ostaminen Thaimaasta
 5. Puskurirahasto Bank Norwegianiin

Suosituimmat postaukset liittyvät säästämiseen, sijoittamiseen ja Thaimaahan, jotka ovatkin koko blogin kantavia teemoja. Vaikka kirjoitukset saattavat joskus rönsyillä muihinkin aiheisiin, niin yllä mainitut teemat ovat kuitenkin blogin punaisena lankana.

TOP 5 kirjoituksista neljä on julkaistu vuoden 2016 puolella ja yksi tänä vuonna. En tiedä johtuuko tämä siitä, että tuore blogi on herättänyt aluksi lukijoiden mielenkiinnon, joka on sittemmin hiipunut vai siitä, että vanhemmat tekstit ovat keränneet lukijoita pidemmän aikaa ja ehkä näkyvät paremmin Googlen hakutuloksissa. No, ehkä jonain päivänä julkaisen tekstin joka räjäyttää potin :)

Kun jätetään laskuista sellaiset lukijat, jotka ovat tulleet blogiin suoralla linkillä tai Googlen tai jonkun muun palvelun kautta, niin liikenteen lähteet TOP 5 näyttää tältä:

 1. Osinkokuningas
 2. Kuusivuotissuunnitelma
 3. Rikas Erakko
 4. Kinskin sijoituspäiväkirja
 5. Haaveena vainko oot mun? – Eroon oravanpyörästä

Kaikki loistavia blogeja. Suosittelen tutustumaan, jos ne eivät ole entuudestaan tuttuja. Liikennettä tulee paljon muistakin blogeista ja pahoittelen, etten mainitse tässä kaikkia nimeltä. Suurin osa löytyy kuitenkin oikeasta palkista Seuraamani blogit -otsikon alta.

Toivottavasti blogin toisena vuotena pystyn välttämään tyhjän paperin syndrooman ja saan julkaistua säännöllisesti mielenkiintoisia blogipostauksia. Aiheet pyörinevät jatkossakin talouden ja Thaimaan ympärillä.

Menivät osakekurssit ylös tai alas, niin mukana roikutaan :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos maininnasta :)

  Olen huomannut saman, eli luetuimmat kirjoitukset ovat vanhoja. Ainakin minulla se johtuu juuri tuosta mainitsemastasi seikasta, eli kauan ollut kirjoitus on ehtinyt kerätä Googlen kautta lukijoita jo pitkään. Monet uudet kirjoitukset on suositumpia, mutta vie aikaa ennen kuin ne keräävät saman määrän lukijoita, kuin vanhemmat.

  Googlelle 1 vuotta on muuten tärkeä raja. Nyt kun domainisi on 1v, kirjoituksesi pompsahtavat Googlessa ylemmäs ja kävijämäärä kasvaa. Omassa blogissani tapahtui todella iso muutos kävijämäärissä juuri sillä hetkellä kun se täytti vuoden. Selvittelin asiaa ja Google tosiaan arvostaa sitä että domain on vähintään vuoden vanha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdoin kesäkuun alussa blogin domainia ja olen huomannut, että uudet blogitekstit eivät nouse Googlen hakutuloksissa yhtä ylös kuin ne tekivät ennen muutosta. Tavallaan harmi, mutta toisaalta erittäin opettavaista. Harrastus pysyy kiinnostavana, kun siitä oppii koko ajan lisää.

   Varmaankin blogipostaukset nousevat hakutuloksissa ajan kanssa. Täytyykin tarkkailla muutosta siinä vaiheessa, kun domain on ollut käytössä vuoden.

   Poista
 2. Kiitos maininnasta, mielelläänhän sitä näin laadukkaaseen blogiin ohjaa liikennettä :)

  VastaaPoista