lauantai 8. heinäkuuta 2017

Autolaina maksettu

Autorahoitus maksu

Yksi hiertävä kivi lähti kengästä, kun maksoin autolainan kokonaisuudessaan pois — vuoden etuajassa. Alun perin lainaa oli 8 195 euroa joulukuussa 2014, joten takaisinmaksuun meni 2,5 vuotta.

Vaikka sain autorahoituksen edullisella korolla (korko 0,49 %, kokonaiskorko 3,32 %), niin pidin autoa varten otettua lainaa “huonona lainana”. Se ei lisännyt varallisuuttani, se ei tuottanut mitään ja koska omistin entuudestaankin auton, niin vaihtaminen uudempaan ei helpottanu liikkumistani millään tavoin.

Oli kuitenkin pari asiaa mitä uudempi auto toi mukanaan. Nimittäin mukavuutta ja turvallisuutta. Mukavuutta tuli ilmastoinnin ja automaattivaihteiston myötä. Turvallisuutta sivuturvatyynyjen, sivutörmäysverhojen ja ISOFIX-kiinnitysjärjestelmän mukana.

Perusteena auton vaihtoon oli nimenomaan tuo ISOFIX-kiinnitysjärjestelmä, jolla lapsen turvaistuin saadaan kiinnitettyä autoon kiinteästi ja turvallisesti. Oman lapsen turvallisuus on maailman paras peruste auton hankinnalle, mutta pakko myöntää että autokuumekin sai minut valtoihinsa.

Järkiperustein tai tunnesyistä ostettu auto on kuitenkin arvoaan vääjämättömästi laskeva kuluerä, joten sillä on minulle vain käyttöarvoa. Koskaan en tule uutta autoa ostamaan, mutta tietysti jonkun on ne uudetkin autot hankittava, jotta meille muille riittää käytettyjä ostettavaksi.

Kilpailuta autohuolto ja säästä jopa 40%* AutoJerry.fi

Autoteknologia kehittyy nyt niin kovalla vauhdilla, että itseohjautuvat autot saattavat olla arkipäivää jo minun elinaikana. Silloin ei tarvitsisi hankkia omaa autoa, vaan käytössä olisi todennäköisesti yhteiskäyttöautoja, joita voisi käyttää tarpeen mukaan eikä auto seisoisi tyhjänpanttina parkkipaikalla.

Täytyy myöntää, että ajatus kiehtoo suunnattomasti. Ehkäpä tämä oli viimeinen autolaina, jonka joudun elämässäni ottamaan :)

7 kommenttia:

 1. Ehkäpä... Mulla on autolainana Nordnetin superluotto kultatasolla. Maksan sitä pois vain sen verran kun arvioin auton arvonalennuksen olevan. Siten en periaatteessa omista autoa vaan vuokraan sitä vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nordnetin Superluotto tuntuu olevan suosittu talousbloggaajien keskuudessa. Yleensä sitä varmaankin käytetään sijoituslainana, mutta miksei sitä tosiaan voisi käyttää edullisena autolainanakin. Harmi, että oma Nordnet-salkku on vielä sen verran pieni, että Superluotosta ei olisi paljon iloa.

   Poista
 2. Nämä autojutut ovat kyllä minulle vaikeita. Ensin mietin, että en osta 'uutta' vanhaa autoa, vaan köröttelen entisellä. Mutta aina kun joku kirjoittaa autolainajutun niin mietin asian uudelleen. Allani on aikas vanha auto ja se vähän tökkii ominaisuuksiltaan (liian pieni, eikä tarpeeksi joustava tilantarpeiltaan). Mutta auto on niin huono kuluerä, että huonompaa on vaikea määritellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle auto on välttämätön pakko, mutta samalla suuri kuluerä vakuutuksineen, bensoineen ja huoltoineen. Toivottavasti nuo yhteiskäyttöautot jalkautuvat joskus pienempiinkin kaupunkeihin, niin voisi vakavasti harkita luopumista omasta autosta.

   Poista
 3. Minäkin investoin juuri hybridiautoon, sillä säästäähän se bensiiniä joten sopii tuulipukusijoittajalle hyvin. Ainoa ongelma että autolla oli hintaa sen verran että nyt saakin säästää vuosikaudet että sen saisi bensapihiydellä maksettua takaisin. Tein ostoksen käteisellä niin säästää ainakin tuon koron verran, enpä tiedä onko fiksua mutta näin tällä kertaa.

  Tietty voisi tehdä kuin osinkokuningas ja kuitata auton hinta sittenkin takaisin vielä Nordnetin velalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käteisellä ostaminen on aina hyvä valinta, vaikka joku voisi laskea miten edullisen autolainan avulla tuon rahan voisi sijoittaa johonkin tuottavampaan. Aika ikävältä kuitenkin tuntui lyhennellä tuota omaa lainaa 2,5 vuotta.

   Poista
 4. Auto on monesti se kaikkein vähiten tuottavin asia minkä joutuu hankkimaan olosuhteiden pakosta. On kuitenkin hyvä huomioida, että jos auton ostaa suoraan käteisellä niin siinä voi menettää jopa enemmänkin kuin lainarahalla.

  VastaaPoista