torstai 1. kesäkuuta 2017

Uudistuksia Eläkkeellä Thaimaahan -blogiin

Blogin uudistaminen

Kesäkuun lopussa tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Eläkkeellä Thaimaahan -blogi käynnistyi, joten nyt oli hyvä hetki uudistaa blogia.

Suurimpana muutoksena on oman verkkotunnuksen www.elakkeellathaimaahan.com ottaminen käyttöön entisen blogspot-osoitteen sijaan.

Bloggaaminen on ollut minulle mukava harrastus ja harrastuksena se vielä toistaiseksi pysyykin, mutta oman domainin avulla haluan erottautua joukosta sekä antaa blogista ammattimaisemman vaikutelman.

Oman verkkotunnuksen käyttöönotto oli hyvä tehdä tässä vaiheessa, kun blogi on vielä suhteellisen nuori eikä muutoksesta aiheudu suurta haittaa esimerkiksi hakukonenäkyvyydelle. Voit lukea aikaisemmasta blogimerkinnästäni miksi blogille kannattaa hankkia oma verkkotunnus.

Samalla kun vaihdoin blogin verkkotunnuksen, tein myös ulkoasuun muutoksia. Blogin layout on nyt hyvin pelkistetty, ehkä liikaakin, mutta jollain tavalla pidän yksinkertaisesta ulkoasusta.

Ylätunnisteen ainoa väriä tuova elementti on ympyrä, jossa on Thaimaan lipun värit, muuten väritys on pääasiassa mustaa ja valkoista. Myöhemmin ehkä lisään blogin ylätunnisteeseen väriä, mutta nyt mennään tällä ääripelkistetyllä ulkoasulla.

Uudistusten myötä poistin myös bannerimainokset kokonaan. Ensinnäkin bannerit ovat hieman vanhanaikaisia, eivätkä kerää oikeastaan ollenkaan klikkauksia. Toisekseen ne olivat alunperin tuomassa blogiin väriä, eivätkä niinkään affiliate-tuloja, joten niistä oli hyvä luopua samalla kun selkeytin blogin layoutia.

Aloita sisältösi monetisointi jo tänään - Rekisteröitymällä TradeTrackeriin tienaat heti 10 €*

Tein myös paljon pieniä muutoksia sinne ja tänne. Lisäsin muun muassa Facebookin ja Twitterin painikkeet oikeaan sivupalkkiin sekä uudistin blogikirjoitusten alaosassa näkyvät sosiaalisen median painikkeet, muutin ylätunnisteen fontteja ja keskitin otsikkoja, muokkasin ja keskitin ylätunnisteen alapuolella näkyvää valikkoriviä ja niin edelleen.

Kaiken kaikkiaan oman verkkotunnuksen hankkiminen ja käyttöönotto sekä blogin uudistaminen oli mukava kokemus, eikä ollenkaan niin vaikeaa kuin äkkiseltään luulisi. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa tulee tarve siirtää blogi WordPress-julkaisujärjestelmään ja se onnistuu nyt helpommin, kun blogilla on oma verkkotunnus.

9 kommenttia:

 1. On tää selkeä :)

  En ole ymmärtänyt, mitä iloa oman domainin hankkimisessa blogille on?

  Onko tässä jotakin oikeaa arvoa, vai lähinnä domainin omistamisen ilo?

  Toinen mietinnän aihe on tuo Wordpress-suosio. Onko se oikeasti parempi alusta blogille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa niin sullahan oli toi toinen blogipostikin tuosta. Jotenkin missasin sen. Entä Wordpress?

   Poista
  2. Vaikka blogin brändäys ja siirrettävyys ovatkin hyviä syitä oman domainin hankkimiselle, niin kyllä se on pohjimmiltaan insinöörin kyltymätön uteliaisuus miksi hankin oman domainin. Kaikki pitää purkaa osiin, suunnitella paremmin ja koota uudestaan.

   WordPressin sanotaan olevan helppokäyttöisin, monipuolisin ja suosituin sisällönhallintajärjestelmä. Toistaiseksi minulla ei ole suunnitelmia siirtää blogia WordPressille, vaan Blogger riittää.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jännästi menee nämä trendit. Aluksi nettisivut olivat hyvin yksinkertaisia ja yksivärisiä. Sitten tuli vaihe, kun sivuilla piti olla kaikkia sateenkaaren värejä, glitteriä ja vilkkuvia animaatiota, jopa ärsyttäviä ääniäkin. Nyt ollaan taas palattu yksinkertaiseen ja eleettömään ulkoasuun.

   Valokuvia olisi kiva saada vähän paremmin näkyviin, mutta toisaalta kun tämä ei ole suoranaisesti matkailuaiheinen blogi, niin kuvien näkyvyydellä ei ole ihan niin suurta merkitystä.

   Poista
 3. Selkeä ja sliikki ulkoasu, selvästi askel eteenpäin!

  Olen itse miettinyt pari kertaa bannereiden yms ottamista, mutta jotenkin tuntuu että eivät maksa vaivaa (tai ainakaan kävijöille aiheutuvaa häiriötä). Ilmeisesti eivät ole mitään rahasampoja tosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bannereista ei tainnut tulla itselleni yhtään tuloja, vaan kaikki saamani affiliate-tulot ovat tulleet tekstilinkeistä.

   Itseäni ei sinänsä haittaa, jos blogissa on maltillisesti mainosbannereita, mutta toisia lukijoita ne voivat häiritä.

   Mainostenesto-ohjelmien takia bannereilla ei myöskään ole samaa näkyvyyttä kuin tekstilinkeillä, joten sekin vaikutti päätökseeni luopua mainosbannereista.

   Poista
 4. Selkeä ulkoasu, mukava lukea kun ei ole semmosta sateenkaaren väriloistoa ja räiskyviä taustakuvia siellä sun täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään myös blogeista, jotka ovat selkeitä ja ulkoasu on hillitty. Toki jos sisältö on hyvää ja mukaansatempaavaa, niin räikeän ulkoasunkin voi antaa anteeksi.

   Poista