keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Laatua salkkuun - Nokian Renkaat

Helsingin pörssi laatuyhtiö

Sijoitussuunnitelmani mukaisesti teen osan sijoituksista suoraan arvo-osakkeisiin, joissa on korkea osinkotuotto sekä yhtiöihin, jotka kasvattavat maksettavaa osinkoa vuodesta toiseen. 

Nokian Renkaat on kotimainen rengasvalmistaja, joka valmistaa innovatiivisia renkaita vaativiin olosuhteisiin. Se erottautuu kilpailijoistaan keskittymällä laadukkaisiin premium-luokan renkaisiin. Sen lisäksi konserniin kuuluu myös Vianor-rengasketju.

Nokian Renkaat on omassa segmentissään markkinajohtaja Venäjällä, joten osakkeeseen kohdistuu huomattavan paljon Venäjä-riskiä. Se on kuitenkin Helsingin pörssin harvoja laatuyhtiöitä yhdessä Koneen, Sammon ja Orionin kanssa.

Nordnetin pikkukaupat -kampanja* houkutteli taas ostoksille ja hankin Nokian Renkaiden osaketta viisi kappaletta hintaan 36,55 euroa. Nordnetin kampanjassa alle 200 euron pikkukauppojen välityspalkkio on vain 0,99 euroa.

Osakeanalyysit eivät ole vahvinta osaamisaluettani, joten kannattaa käydä lukemassa Nordnet-blogista Random Walkerin analyysi Nokian Renkaista.

Pvm. 6.6.2017
Osto Nokian Tyres Plc (NRE1V)
Hinta 36,55 €
Yhteensä 183,74 €
   
Ennusteet 2017  
P/E 17,9
EPS 2,04
ROE 18,4 %
Osinko 1,60
Osinkotuotto-% 5,4 %

6 kommenttia:

 1. Tämä kampanja on kyllä loistava. Kävin hetki sitten itsekin "ostoksilla"... Huomenna siitä lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että kampanja on aivan loistava. Toivottavasti Nordnet saa tästä rohkeutta laskea kaupankäyntihinnastoaan pysyvästi.

   Jään mielenkiinnolla odottamaan mihin päätit sijoittaa tällä kertaa :)

   Poista
 2. Minä, joka olen ennen inhonnut osakkeiden ostoa, haaveilen että ennen joulua pääsen osakeostoille (nyt rakennutan asuntosijoitusta ja jostain syystä se hermostuttaa sen verran että en osaa tehdä osakeostoja nyt, vaan haluan että asuntosijoitus on valmis ja rahaerät maksettu, niin tiedän varmasti eurolleen paljonko minulla on ylimääräistä jonka voin käyttää osakkeisiin). Toki toivon että osakkeet syksyllä rysähtävät alas niin ennen joulua sitten ostan ne pilkkahintaan (en itsekään usko kyllä tähän).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota väistämätöntä rysähdystä on odoteltukin, kun osakkeet tuntuvat niin kovin kalliilta. Toiset analyytikot sanovat, että nousurallia voi jatkua vielä parikin vuotta, joten olen sijoitellut tasaisesti joka kuukausi.

   Poista
 3. Onnittelut loistavasta osakevalinnasta :) Nokian Renkaitahan pidetään laajalla rintamalla yhtenä laadukkaimmista Suomipörssin firmoista. Onko hinta jo kallis - se lienee makuasia. Osinko edelleen mainio ja Venäjä vasta elpymisensä ensimetreillä.

  Itse asiassa toi Venäjän myynti romahti viime vuosina niin pahasti, että osakkeessa ei ihan kauheasti ole enää Venäjä-riskiä, sen sijaan Venäjä-potentiaalia on paljon. Venäjän markkinan romahdus tilanteessa, missä tuloksesta noin kolmannes tuli Venäjältä, kertoo omaa kieltään laadusta - koko ajan on tehty kovaa tulosta ja osinko noussut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää pohdintaa. Venäjän markkinat ovat tosiaan elpymässä, vaikkakin öljystä riippuvana maana jyrkkiä nousuja ja laskuja on luvassa tulevaisuudessakin.

   Oli Nokian Renkaat kallis tai kohtuullisesti hinnoiteltu, niin tämän sijoituksen (vaikkakin pienen) kanssa nukun yöni rauhassa. Ja Nordnetin pikkukaupoilla hankin Nokian Renkaita varmasti lisää.

   Poista