sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Oma verkkotunnus blogiin

Oma domain blogiin

Bloggaamisesta on tullut varsin suosittu harrastus ja sen aloittaminen on helppoa ilmaisten blogipalvelujen, kuten Bloggerin tai WordPress.comin, avulla. Näissä palveluissa blogi saa oletuksena blogialustan verkkotunnuksen, jolloin osoiterivillä näkyy blogin nimen perässä blogspot.com tai wordpress.com.

Haluatko tienata rahaa verkkosivullasi - Rekisteröitymällä TradeTrackeriin tienaat heti 10 euroa*

Bloggaamisen aloittamisen jälkeen voi hyvinkin pian tulla tarve hankkia blogille oma verkkotunnus eli domain. Syitä tälle voi olla esimerkiksi:

 • Blogin imago ja brändäys. Mikään ei estä blogia menestymästä blogspot-osoitteellakin, mutta oma verkkotunnus antaa blogista huomattavasti ammattimaisemman kuvan. Oman domainin avulla voit erottautua joukosta ja luoda blogistasi oman brändin.
 • Blogin suojaaminen. Varaamalla oman domainin varmistat, ettei kukaan muu keksi hyödyntää tunnetuksi tekemääsi blogin nimeä omiin tarkoituksiinsa. Mikäpä harmittaisi enemmän kuin huomata, että vaivalla rakentamasi brändin hedelmät poimiikin joku muu.
 • Blogin siirtäminen toiselle alustalle helpottuu. Ilmaiset alustat Blogger ja WordPress.com soveltuvat erinomaisesti bloggaamisen aloittamiseen, mutta blogin kasvaessa voi olla tarpeen siirtää se toiselle alustalle. Ammattilaiset suosivat WordPress-julkaisujärjestelmää (WordPress.org), joka on siis eri asia kuin ilmainen WordPress.com-blogialusta.
 • Blogi voi sijoittua korkeammalle hakukoneiden hakutuloksissa. Mikäli mahdollista, niin blogi kannattaa nimetä niin, että nimeen sisältyy jokin blogiin liittyvä avainsana. Kun verkkotunnuksessakin on tämä avainsana, voi blogi sijoittua korkeammalle hakutuloksissa.
 • Omalla domainilla varustettu sähköpostiosoite näyttää ammattimaisemmalta kuin ilmaiset sähköpostiosoitteet, kuten Gmail tai Outlook.

Olen rekisteröinyt blogilleni oman verkkotunnuksen elakkeellathaimaahan.com, jonka otan käyttöön 31.5. Samalla blogin ulkoasuun tulee pieniä muutoksia. Myöhemmin kirjoitan vielä tarkemmin miten hankin oman domainin ja kuinka sen käyttöönotto Bloggerissa sujui.

6 kommenttia:

 1. Kiitos. Tämän tiedon haluan! Kiitos kun kerrot myöhemmin, miten esim se tiedon siirto onnistuu uuteen järjestelmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin vielä toistaiseksi pitää blogin Bloggerissa, vaikka otankin oman verkkotunnuksen käyttöön. Tällöin ei tarvitse siirtää blogin sisältöä toiselle alustalle. Tästä kuitenkin luvassa kirjoitus myöhemmin.

   Poista
  2. Mulla samat ideat, olenko jo tullut vanhaksi kun en jaksa opetella uutta järjestelmää ja käydä siirtoruljanssia läpi? :D

   Poista
  3. Itse taas ajattelin, että vanhana bloggaaminen voisi olla puoliammattimainen harrastus ja silloin olisi tarpeen siirtyä WordPressin käyttöön ;)

   Poista
 2. Hyviä pointteja! Blogi kannattaakin heti alkuun saada toimimaan omalla verkkotunnuksellaan, koska myöhemmässä vaiheessa voi tulla ongelmia uudelleenohjauksien sekä hakukonesijoitusten tippumisen myötä.

  Moni bloggaaja onkin käristellyt näiden seikkojen kanssa, kun myöhemmin blogi on haluttu siirtää esimerkiksi omaan WordPress asennukseen.

  Ohessa myös kirjoitusta ohjeineen, kuinka oman verkkotunnuksen saa kytkettyä Bloggeriin:
  https://www.zoner.fi/oman-verkkotunnuksen-kaytto-blogger-ja-wordpress-blogipalvelussa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla seuraan miten hakukonesijoituksille käy, kun otan oman verkkotunnuksen käyttöön. Onneksi blogi on kohtuullisen tuore, joten tässä vaiheessa tippuminen hakukonetuloksissa ei ole vielä katastrofi.

   Sivuillanne on hyvät ohjeet miten oma verkkotunnus otetaan käyttöön Bloggerissa. Niiden ja Googlen omien ohjeiden mukaan ajattelin hommasta selvitä.

   Poista