perjantai 26. toukokuuta 2017

Laatua salkkuun - Sampo

Sijoitus laatuyhtiöön

Sijoitussuunnitelmani mukaisesti teen osan sijoituksista suoraan arvo-osakkeisiin, joissa on korkea osinkotuotto sekä yhtiöihin, jotka kasvattavat maksettavaa osinkoa vuodesta toiseen. Sampo on kotimainen finanssisektorilla toimiva yritys, jonka osake voidaan luokitella arvo-osakkeeksi, vaikka se onkin kasvattanut osinkoaan vuodesta 2009 lähtien.

Hankin Sammon osaketta Nordnetin pikkukaupat -kampanjasta* neljä kappaletta hintaan 45,00 euroa/kpl. Nordnetin kampanjassahan alle 200 euron osakekaupat Helsingin pörssissä voi tehdä kiinteään hintaan 0,99 euroa per toimeksianto.

Osake ei ollut erityisen halpa eikä osingon kasvusta tulevina vuosina ole takeita. Sampo on kuitenkin laadukkaasti johdettu yritys, jonka halusin ottaa tarkempaan seurantaan ja siitä syystä päädyin avaamaan position. Pakko myöntää, että Nordnetin kampanja saa sormet syyhyämään ostonapilla, mutta edullisesti hinnoiteltuja osakkeita on vaikea löytää.

Jukka Oksaharju kirjoitti äskettäin Nordnet blogissa tarkempaa analyysia Sammosta. Myös Talousmentor on tehnyt yritysanalyysin Sampo sijoituskohteena.

Pvm. 26.5.2017
Osto Sampo Oyj (SAMPO)
Hinta 45,00 €
Yhteensä 180,99 €
   
Ennusteet 2017  
P/E 16,3
EPS 2,76
ROE 13 %
Osinko 2,45
Osinkotuotto-% 5,4 %

2 kommenttia:

  1. Mitähän sitä itse ostaisi seuraavaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tässä tarvitaan jotain Brexitin tapaista kurssien niiausta, jotta pääsisi kunnolla ostoksille :)

      Poista