perjantai 14. huhtikuuta 2017

Thaimaalainen uusivuosi Songkran

Thaimaa vesijuhla Songkran

Thaimaalaista uuttavuotta Songkrania, jota myös vesijuhlaksi kutsutaan, vietetään 13.–15. huhtikuuta. Juhlan kesto vaihtelee hieman eri puolilla Thaimaata. Pohjoisessa Songkrania juhlitaan neljä päivää ja Pattayalla juhlat voivat kestää, turistien iloksi tai kauhuksi, kokonaisen viikon.

Thaimaa hotellit, säästä jopa 45%. Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.*

Aikaisemmin vuosi todella vaihtui huhtikuussa, mutta nykyisin Thaimaassakin uusi vuosi alkaa 1. tammikuuta.

Thaimaalaisen uudenvuoden nimittäminen vesijuhlaksi juontaa juurensa perinteeseen, jossa symbolisesti pestään pois menneen vuoden paha. Nuoremmat osoittavat kunnioitusta vanhemmille valuttamalla vettä näiden käsille ja perinteisiin kuuluu myös Buddha-patsaiden sekä munkkien käsien peseminen.

Vaikka traditioita kunnioitetaan edelleen, niin nykyisin Songkran on taatusti maailman suurin vesisota, josta kukaan ei selviä kastumatta.

Ihmiset kerääntyvät katujen varsille vesipyssyin, ämpärein ja vesisaavein varustautuneena. Vettä heitetään ohikulkevien autojen, moottoripyörien ja ihmisten niskaan. Mitä kylmempää vettä sitä parempi. Musiikki pauhaa ja karnevaalikansa juhlii.

Turisteille vesisota on elämys, joka on pakko kokea ainakin kerran, mutta maassa pitempään asuneille expateille Songkran voi olla koettelemus. Moni viettääkin Songkranin kuivemmissa merkeissä jossain Thaimaan naapurimaista tai maaseudulla, jossa juhlinta on hieman rauhallisempaa kuin kaupungeissa.

Songkranin aikoihin kannattaa välttää matkustamista Thaimaan sisällä, sillä tiet ovat erittäin ruuhkaiset ja vaaralliset, kun kaikki matkaavat kotiseuduilleen vesijuhlan viettoon. Liikenteessä tapahtuu niin paljon onnettomuuksia, että Songkranin aikaa nimitetään myös seitsemäksi vaaralliseksi päiväksi.

Jos pidät karnevaalimeiningistä, etkä pelkää kastumista, niin vapauta sisäinen pikkulapsesi ja matkusta Thaimaahan vesijuhlan viettoon. Suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Ihan hyvä ettei suomessa ole tällaista tapahtumaan huhtikuussa, voisi kastuneena tulla hiukan kylymä =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä parempi, ettei meikäläisen uudenvuoden perinteisiin kuulu veden heittäminen ihmisten päälle. Siinä voisi juhlamieli kaikota melko nopeasti :)

      Poista