lauantai 29. huhtikuuta 2017

Käyttörahat edullisimmin Thaimaan matkalla

Rahanvaihto Thaimaassa

Kirjoitin syksyllä blogikirjoituksen edullisimmasta tavasta siirtää rahaa Thaimaahan ja tulin siihen tulokseen, että edullisinta on käyttää TransferWisea.

Rekisteröidy TransferWiseen tämän linkin kautta ja tee ensimmäinen siirto ilmaiseksi!*

Tällä kertaa vertailen mikä on edullisin tapa hoitaa käyttörahat Thaimaan lomalla – käteinen, luottokortti vai tilisiirto TransferWisella.

 

Pvm Kurssi EUR/THB Virallinen kurssi EUR/THB Palkkio EUR Paikka/maksuväline
30.3. 37,0500 37,1088 - Käteinen, SuperRich
30.3. 36,2319 37,1088 6,07 Bank Norwegian Visa, SCB
3.4. 36,5851 36,6876 7,39 TransferWise tilisiirto

 

Käteisen vaihto ja Visa-kortilla nosto tehtiin samana päivänä, joten ne ovat täysin vertailukelpoisia keskenään. TransferWisen siirto on tehty muutama päivä myöhemmin, joten luonnollisesti kurssi on hieman muuttunut. Vertailun helpottamiseksi lisäsin taulukkoon myös viralliset kurssit osoitteesta http://www.xe.com. Huom. virallinen kurssi on ko. päivän korkein kurssi.

Käteisen vaihto

Vaihdoin käteistä Suvarnabhumin lentokentällä 30.3. SuperRichin rahanvaihtopisteessä. Saamani kurssi 37,05 oli melko hyvä, sillä virallinen kurssi oli tuona päivänä korkeimmillaan 37,1088.

Kuten taulukosta nähdään, niin parhaimman kurssin saa käteistä vaihtamalla. Valuutanvaihtoon erikoistuneista liikkeistä saa paremman vaihtokurssin kuin pankeista, joten mikäli matkakassa on käteisenä, niin suosittelen käyttämään näitä vaihtopisteitä.

Itse suosin Bangkokissa SuperRichin rahanvaihtopisteitä, koska niissä tuntuu usein olevan parhaimmat kurssit. SuperRichejä löytyy useammalta BTS-asemalta ja ostoskeskusten läheisyydestä.

Vinkki: lentokentän rahanvaihtopisteissä on surkeat vaihtokurssit, joten kannattaa kävellä alakerran juna-asemalle, jonka edessä olevista rahanvaihtopisteistä saa vaihdettua rahaa huomattavasti parempaan kurssiin.

Automaattinosto luottokortilla

Nostin samana päivänä käteistä Bank Norwegianin Visa-kortilla SCB:n automaatilta (Siam Commercial Bank) Khon Kaenin lentokentältä. Nosto oli 20 000 bahtia, jonka lisäksi thaimaalainen pankki veloitti nostosta 220 bahtia (taulukossa 6,07 €). Bank Norwegian ei veloita ulkomaan nostoista erikseen.

Norwegianin verkkopankista pystyi helposti tarkistamaan nostossa käytetyn vaihtokurssin, joka oli 0,0276 (THB/EUR) eli  EUR/THB kurssi oli 36,2319.

Kannattaa huomioida, että useimmat suomalaiset pankit veloittavat luottokortilla tehdyistä ulkomaan käteisnostoista erikseen. Esimerkiksi Nordea veloittaa luottokortilla tehdystä nostosta 2,00 € + 3 % noston määrästä ja Osuuspankki 2,00 € + 2,5 % noston määrästä. Bank Norwegian tarjoaa edullisemman vaihtoehdon, kun vain muistaa maksaa luoton kokonaisuudessaan pois eräpäivänä.

Käteiseen verrattuna rahan nostaminen luottokortilla on kalliimpaa, sillä vaihtokurssi on huono ja lisäksi pankit veloittavat vielä omat palkkionsa. Mikäli suurten rahasummien kantaminen käteisenä hirvittää, niin silloin Bank Norwegianin luottokortti on hyvä vaihtoehto. Se on kalliimpi kuin käteinen, mutta lyhyellä lomamatkalla tämä ei välttämättä nosta kustannuksia merkittävästi.

Rahansiirto TransferWisella

Muutama päivä myöhemmin siirsin TransferWisella* rahaa suomalaiselta pankkitililtä thaimaalaiselle tililleni, koska halusin vertailla sen kustannuksia käteiseen ja luottokorttiin (täältä voit käydä lukemassa miten avaat pankkitilin Thaimaassa). Siirsin 500 euroa, josta TransferWisen palkkio oli 7,39 euroa. TransferWisen tarjoama kurssi oli 36,5851 eli thaimaalaiselle tilille siirtyi 18 022,20 bahtia.

TransferWisen palvelu on erittäin helppokäyttöinen ja informatiivinen. Se ilmoittaa arvioidun vaihtokurssin jo siirtoa tehdessä ja kurssi vahvistetaan vielä sähköpostilla, kun varsinainen siirto tapahtuu.

Vaikka virallinen kurssi oli muutaman päivän aikana laskenut, niin silti TransferWisella tehdyssä siirrossa oli parempi kurssi kuin luottokorttinostossa ja palkkiokin oli vain hivenen suurempi. Käteisen vaihtamiselle ei TransferWisekaan pärjännyt, mutta viralliseen kurssiin verrattuna TransferWisen tarjoama kurssi oli kuitenkin kilpailukykyinen.

Yhteenveto

Kuten olen aiemminkin todennut, niin Thaimaassa käteinen on kuningas. TransferWise on varteenotettava vaihtoehto mikäli käytössä on thaimaalainen pankkitili, eikä halua kantaa koko matkakassaa käteisenä. Luottokortti on käytössä vaivaton, mutta tarkanmarkan matkaaja huomioi, että vaihtokurssi on huono ja lisäksi pankit voivat veloittaa omat palkkionsa.

6 kommenttia:

 1. Normaalilla lomamatkalla olen kantanut nipun euroja mukana ja loput sitten luottokortilla, jos ei käteinen riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin operoin normaalisti käteisellä ja luottokortit on hätävarana. Tällä kertaa halusin testata muitakin vaihtoehtoja, jotta voin blogata omasta kokemuksesta :)

   Poista
 2. Itse matkailen vain euro alueella niin luottokortti toimii maksaessa ihan kätevästi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on kätevää. Ei tarvitse tuskailla huonojen vaihtokurssien kanssa.

   Ehkä ensi vuonna tulee tehtyä jokin lyhyempi matka euroalueelle ja voisin harkita pelkän luottokortin käyttöä.

   Poista
 3. Osuinkokuningas ei sitten uskalla lähteä edes merelle?

  VastaaPoista
 4. Hei, nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja tarjoan rahoituspalveluja. Tarvitsetko nopeaa, pitkäaikaista tai lyhytaikaista lainaa, jolla on suhteellisen alhainen korko, jopa 3%? Vaikuttaako talouden vaikeus sinuun? vai onko pankkisi tai muu rahoituslaitoksesi evännyt sinulle lainaa? Tarjoamme turvallisia lainoja.
  Saat lisätietoja lainatarjouksesta lähettämällä minulle pyyntösi sähköpostitse: spotlightglobalservices@gmail.com tai WhatsApp: +4915758108767

  * Etsitkö varoja velkojen maksamiseen?
  * Etsitkö rahoitusta oman yrityksen perustamiseen?
  * Etsitkö lainaa suurten projektien toteuttamiseen?
  * Tarvitsetko lainaa alle 24 tunnissa?
  * Tarvitsetko pikalainaa eri tarkoituksiin?

  Jos vastauksesi on kyllä, voin auttaa sinua.

  * Voin tarjota sinulle lainaa enintään 15 000 000 euroa.
  * Voit valita 1-30 vuoden takaisinmaksettavaksi.
  * Voit valita kuukausittaisen ja vuosittaisen takaisinmaksusuunnitelman välillä.
  * Joustavat lainaehdot.

  Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä minuun tämän sähköpostiosoitteen kautta: | spotlightglobalservices@gmail.com | Tai WhatsApp: +4915758108767

  Sinulla on 100% takuu siitä, että saat lainasi tämän lainatapahtuman lopussa.

  Voit tarkistaa meidät helposti verkkosivustoltamme: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Intohimomme on saada taloudellinen osallisuus laskemaan. Lainamme ja sijoitustuotteemme on suunniteltu tarjoamaan sinulle mukavuutta ja arvoa.

  Spotlight Global Financial Services -palvelun avulla voit jättää hyvästit kaikille finanssikriiseillesi ja vaikeuksillesi, koska olemme sertifioituja, luotettavia, luotettavia, tehokkaita, nopeita ja dynaamisia

  Lämpimät terveiset
  Claudia Klein

  VastaaPoista