lauantai 25. maaliskuuta 2017

Vakuutusten vertailu

Vakuutusten kilpailutus

Kirjoitin blogissa jokin aika sitten asuntolainan kilpailuttamisesta. Kilpailutuksen lopputuloksena Osuuspankki teki varteenotettavan tarjouksen, mutta en halunnut luopua vanhoista lainaehdoista (1kk euribor ja negatiivinen euribor pienentää marginaalia), joten päätin toistaiseksi pitää asuntolainani Nordeassa.

Pankeilla on nykyisin vahvat kytkökset vakuutusyhtiöihin. Asuntolainan kilpailutuksen yhteydessä sainkin pankkien yhteistyökumppaneilta tarjoukset myös vakuutuksista.

Vakuutukseni ovat entuudestaan pääosin OP Vakuutuksessa (ent. Pohjola Vakuutus) lukuun ottamatta henkivakuutusta, joka on Ifissä (Primus-henkivakuutus). Olen päätynyt tähän yhdistelmään vertailujen ja kilpailutusten jälkeen: If on tarjonnut minulle edullisimman henkivakuutuksen, OP Vakuutus kaikki muut.

Osuuspankin kanssa käytyjen lainaneuvottelujen aikana OP Vakuutus oli minuun yhteyksissä ja keskustelimme vakuutuksistani. He eivät tehneet aiempaa parempaa tarjousta, mutta päädyin pidentämään perheenjäsentemme matkavakuutuksia 45 päivästä 90 päivään.

OP tarjosi myös henkivakuutusta, mutta tiesin jo etukäteen ettei tarjous pysty kilpailemaan hinnassa Primus-henkivakuutuksen kanssa.

Nordean yhteistyökumppanina toimii If ja he ottivat myös yhteyttä tehdäkseen tarjouksen vakuutuksista. Kerroin vakuutusneuvottelijalle nykyisten vakuutusteni hinnat ja pyysin tekemään tuntuvasti edullisemman tarjouksen.

Valitettavasti If pystyi tarjoamaan edullisempaa hintaa vain muutamissa yksittäisissä vastuuvakuutuksissa, mutta kokonaisuudessaan matkavakuutukset, kotivakuutus ja ajoneuvon vakuutukset olivat Ifissä kalliimmat.

 

  Pohjola If
Matkavakuutukset 115,52 € 132,92 €
Kotivakuutus 160,53 € 200,26 €
Ajoneuvovakuutukset 406,05 € 442,62 €
Yhteensä 682,10 € 775,80 €

 

Vakuutusten siirtäminen Ifiin olisi tullut miltei sata euroa kalliimmaksi, joten tällä kertaa en saanut vakuutuksista säästöjä.

Olen kuitenkin tehnyt alustavia vertailuja, että ottamalla suppeamman kaskon, voisin saada ajoneuvovakuutukset edullisemmin POP Vakuutukselta. Nykyisellä laajalla kaskolla Pohjola on vielä edullisempi. En voi kuitenkaan ottaa suppeampaa kaskoa ennen kuin autolaina on maksettu pois, joten seuraava kilpailutus on tulossa vasta myöhemmin tänä vuonna.

Säästä rahastoihin ilman osto- ja myyntikuluja*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti