lauantai 11. maaliskuuta 2017

Finnair Plus -pisteiden hyödyntäminen

Finnair kanta-asiakkuus ja lentopisteet

Matkustamme perheen kanssa vuosittain Thaimaahan ja toisinaan teemme myös lyhyempiä matkoja Eurooppaan. Kaukolennoilla olemme yleensä matkustaneet Finnairilla, lähinnä siitä syystä, että Finnairilla on suorat lennot Helsingistä Bangkokiin.

Aikaisemmin keräsin lentopisteitä Finnairin Plus -ohjelmaan, mutta koska lennämme kuitenkin kohtuullisen vähän ja Finnair Plus -pisteet vanhenevat kolmessa vuodessa, siirryin käyttämään American Airlinesin AAdvantage -ohjelmaa (kerryttää pisteitä Finnairin ja muiden oneworld-yhtiöiden lennoista).

Siirryttyäni American Airlinesin kanta-asiakasohjelmaan, minulle jäi jonkun verran käyttämättömiä Finnair Plus -pisteitä. Mietin mikä olisi paras tapa käyttää vanhenevat pisteet.

*Thaimaa hotellit, säästä jopa 45%. Katso tämän hetken parhaat tarjoukset! trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta.

Yleensä hyvä käyttökohde Finnair Plus -pisteille on matkustusluokan korotukset ja businessluokan palkintolennot. Pisteitä oli kuitenkin niin vähän jäljellä, ettei niillä saanut matkustusluokan korotusta edes Euroopan lennoille, saati businessluokan palkintolentoja.

Finnair Plus -pisteitä voi käyttää myös verkko-ostoksiin Finnair shopista. Erityisesti 1 000 pisteen etutuotteista voi löytyä ajoittain hyviä tarjouksia.

Olen hankkinut Finnairin 1 000 pisteen tarjouksista kaksi Samsoniten matkalaukkua. Viimeksi ostin Lite-Locked Spinner 75 cm -matkalaukun ja vuosi sitten Firelite Spinner 75 cm -laukun.

Lite-Locked Spinner maksoi Finnair Shopissa 319,00 euroa + 1 000 pistettä. Samsoniten omalla verkkosivulla sekä Belizian verkkokaupassa hinta oli 499,00 euroa, joten säästöä tuli 180 euroa. Toisin sanottuna yhden pisteen arvo oli 0,18 euroa.

Fireliten sain vielä parempaan hintaan, sillä maksoin siitä 259,00 euroa + 1 000 pistettä, kun ovh-hinta oli 459,00 euroa. Säästöä siis 200 euroa, eli yhden pisteen arvo oli 0,20 euroa.

Vaikka sainkin matkalaukuista huomattavat alennukset, niin siitä huolimatta ne maksoivat yhteensä likimain 600 euroa. Joku voisi tuumata, että melko kallista, mutta kun on muutaman kerran raahannut parikymmenkiloisia laukkuja ilman kahvaa tai pyörää, alkaa arvostaa laatua ja kestävyyttä eri tavalla. Näillä laukuilla ajattelin pärjätä ainakin kymmenen, ehkä kaksikymmentäkin vuotta.

6 kommenttia:

 1. Haluaisitko tehdä postauksen liittyen lentopisteet for dummies? :) Itse reissaan kerran vuodessa ulkomaille enkä ole koskaan omistanut mitään korttia saati kerryttänyt pisteitä tmv. En tiedä kuinka paljon hyötyisinkään mistään ohjelmasta näin vähäisellä reissaamisella, mutta aihe kiinnostaisi silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut kirjoittaa jossain vaiheessa oman postauksen lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmista. Niissä onkin paljon valinnanvaraa ja vertailu voi olla tosi vaikeaa.

   Suurimman hyödyn kantisohjelmista saa tietenkin paljon matkustavat, mutta voi niistä hyötyä tavalliset lomamatkustajatkin (esim. lounget ja matkustusluokan korotukset). Itse kerään pisteitä sellaisiin ohjelmiin, joissa pisteet eivät vanhene tai ne ovat voimassa todella pitkään.

   Oneworld-allianssin (johon siis Finnairkin kuuluu) lennoista kerään pisteet American Airlinesin kanta-asiakasohjelmaan, koska ne eivät käytännössä vanhene. Täytyy vain matkustaa aina max 1,5 vuoden välein.

   Tästä aiheesta tulisi kyllä niin paljon pohdintaa, että täytynee tosiaan käydä luonnostelemaan omaa blogipostausta :)

   Poista
 2. Mulla oli kerran finskin lennolla hajonnut ruumassa olleen laukun vetokahva. Sain yhtiöltä paikalliseen laukkuliikkeeseen Suomessa diilin, vastaava uusi laukku :)

  Kannattaa siis tämä pitää mielessä, jos noutaessasi laukkua se onkin hajalla. Finskillä ainakin löysi aika kätevästi Helsingissä henkilökuntaa apuun, varmaan toimisi s-postillakin jos ottaa kuvat ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentoyhtiö on tosiaan vastuussa, jos sen huostassa oleva matkatavara vahingoittuu, katoaa tai tuhoutuu. Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta löytyy hyvät ohjeet lentomatkustajan oikeuksista.

   KKV:n ohjeistuksessa on mielenkiintoinen kohta: “Lentoyhtiö ei ole vastuussa, jos matkatavaran vika, laatu tai huonolaatuisuus on syynä vahinkoon.”

   Minulla on hajonnut reissussa kaksi matkalaukkua, jotka oli molemmat ostettu markkinoilta Bangkokista. Kumpikaan ei hajonnut lentoyhtiön huostassa, mutta jos olisivat hajonneet, niin KKV:n mukaan lentoyhtiö ei olisi ollut velvollinen korvaamaan edes vastaavaa halpislaukkua.

   Vaikka lentoyhtiö olisikin korvausvastuussa, niin harmitus on kova, jos matkalaukku on räjäyttänyt sisältönsä pitkin matkatavarahihnaa. Näitäkin aina silloin tällöin tulee vastaan. :)

   Poista
 3. Itse käytän Finnairin pisteet aina Sokos Hoteliin. Muistaakseni hotelliyön kahdelle maksaa 1000 pistettä + 54€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki. Paremmalla puoliskolla taitaa olla myös pisteitä vanhenemassa ja ne voisi käyttää hotelliyöpymiseen.

   Palkintosetelin hinta näyttäisi olevan Sokos Solo & Break hotelleissa 90,41 € + 5 000 pistetta ja Sokos Original -hotelleissa 48,76 € + 3 000 pistettä.

   Poista