lauantai 11. helmikuuta 2017

Puskurirahasto Bank Norwegianiin

Hätärahasto Bank Norwegian

Talousaiheisia blogeja seuratessa olen huomannut, että useat (jos ei useimmat) talousbloggaajat ovat avanneet talletustilin Bank Norwegianiin. Ainakin Kinski, Osinkokuningas ja Yksinhuoltajan selviytymisopas ovat kirjoittaneet Bank Norwegianin asiakkuudesta.

Bank Norwegian maksaa talletukselle korkoa 1,75 prosenttia 200 000 euroon asti. Taloussanomien vuodenvaihteessa tekemässä vertailussa Bank Norwegianin tarjoama korko oli vertailun paras.

Joulukuun inflaatiolukujen perusteella talletuskoron pitäisi olla 1,43 prosenttia, jotta talletus säilyttäisi arvonsa, joten Norwegianin tilillä rahoilleen saa pientä tuottoakin.

Talouselämä uutisoi tällä viikolla, että korkean koron tarjoaminen on edelleen kannattavaa Bank Norwegianille, eikä sen suhteen ole tapahtunut mitään muutoksia. Ensimmäisen toimintavuoden aikana pankki sai Suomessa 6 100 asiakasta ja lähitulevaisuuden päätavoitteena on kasvaa niin paljon kuin mahdollista.

Talletustilin avaaminen Bank Norwegianiin on maksutonta. Pankilla ei ole myöskään nostorajoituksia tai minimitalletusta.

Talletukset kuuluvat Norjan talletussuojan piiriin, joka suojaa talletuksia 2 000 000 Norjan kruunuun asti (noin 220 000 euroa). Vertailun vuoksi EU-maissa talletussuojan suuruus on 100 000 euroa.

Avasin talletustilin Bank Norwegianiin viime viikolla. Tilin avaaminen kävi todella nopeasti täyttämällä omat henkilötiedot ja allekirjoittamalla tilaus sähköisesti oman pankin verkkopankkitunnuksilla. Koko prosessiin meni korkeintaan pari minuuttia.

Verkkopankkiin kirjaudutaan joko oman pankin tunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Talletustililtä voi siirtää rahaa henkilön omistamalle toiselle suomalaiselle pankkitilille. Vähän vastaavaan tyyliin siis kuin arvo-osuustilillä on aina vastatili.

Tähän asti minulla on ollut puskurirahasto Nordean säästötilillä, mutta jatkossa siirrän varoja puskuriin Bank Norwegianille. Toivoakseni säästöt ovat näin paremmin turvassa itseltäni, kun rahan siirtäminen tilien välillä vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivaa.

Säästä rahastoihin ilman osto- ja myyntikuluja*

Bank Norwegianilla on tarjolla myös Visa-luottokortti, jolla voi kerätä CashPoints-pisteitä kaikista ostoksista (1 prosentti kaikista ostoista, 5 prosenttia Norwegianin LowFare lippujen hinnoista, 20 prosenttia Flex lippujen hinnoista). CashPoints-pisteillä voi maksaa lentolippuja kokonaan tai osittain.

Norwegianin luottokortti on vuosimaksuton, käyttö on ilmaista ja luotolle saa korotonta maksuaikaa 45 päivää. Kannattaa kuitenkin huomata, että kortin luotto-ominaisuus on erittäin kallis (todellinen vuosikorko 21,92 %). Mikäli luottokorttia käyttää, niin luotto kannattaa ehdottomasti maksaa pois ennen kuin korkoa alkaa kertymään.

Tilasin Bank Norwegianin Visan, vaikka minulta entuudestaan löytyykin Nordean MasterCard ja S-Pankin Visa. Ajattelin että ainakin aluksi voisin maksaa kaikki luottokortilla tehtävät verkko-ostokset tällä kortilla ja kerätä siinä sivussa CashPoints-pisteitä lentoihin.

Olen nyt neljän pankin asiakas ja minulla on lompakossa kolme luottokorttia. Tarkan taloudenpidon seurauksena minusta onkin yllättäen tullut potentiaalinen unelma-asiakas pankeille. Toisaalta pankkipalveluiden vertailu ja pääasiallisen asioinnin siirtäminen toiseen pankkiin lienee helpompaa, kun on jo valmiiksi asiakkaana.

Joko sinä olet hypännyt Bank Norwegianin kelkkaan?

22 kommenttia:

 1. Olen myös Norwegiankn talletustili ja luottokorttiasiakas. Valitettavasti kivijalkapankit eivät pysty tarjoamaan kilpailukykyisiä tuotteita erikoistuneille toimijoille. Kerään luottokortilla Norwegianin pisteitä, Finnairin ja Sas:n pisteet tulevat työmatkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteinen finanssisektori on mielenkiintoisen murroksen edessä.

   OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen on maalaillut tulevaisuutta, jossa suuret teknologiajätit, kuten Google ja Amazon, tulevat valtaamaan markkinat perinteisiltä kivijalkapankeilta. Tässä murroksessa osa pankeista kuolee pois ja osasta tulee finanssitehtaita, jotka vain tuottavat palveluita näille suurille pelureille.

   Perinteiset pankit siirtyvät myös täysin uusille alueille, kuten tuottamaan terveys- ja hyvinvointipalveluita.

   Norwegian on tietysti pieni toimija Googlen ja Amazonin rinnalla, mutta panostamalla teknologiaan ja digitalisaatioon, se voi ottaa oman pienen palansa pankki- ja rahoitusmarkkinoista.

   Poista
 2. Mukana ollaan. Visaa vielä pohdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun ja monen muun talousaiheisen blogin kautta Norwegian onkin niin tuttu, mutta suurelle yleisölle se on vielä kuitenkin melko tuntematon.

   Viime vuonna Bank Norwegian sai Suomessa 6 100 uutta asiakasta vs. S-Pankki 130 000 uutta asiakasta.

   Poista
 3. Täytyi itsekin tutustua aiheeseen ja huomasin, että cash point pisteet ovat NOK eli 2000€*1%=20 cash point pistettä eli noin 2€. Op palkitsee Visan käytöstä 0,25% eli 2000€*0,25%=5€, toki nämä ovat bonuksia, mutta ainakin meidän taloudessa ne menevät käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäyksenä että meinaan kyllä tilin avata tuonne Asap��

   Poista
  2. Tuo on hyvä pointti. En blogimerkintää kirjoittaessa tehnyt syvällistä tutkimusta CashPointsien kertymisestä, vaan ne olivat ennemminkin kaupantekijäisiä luottokortin päälle.

   Mielenkiinnosta tutkin tarkemmin miten CashPointseja kertyisi kaukolennoista. Helsingistä pääsee Norwegianin siivillä Bangkokiin joko Tukholman tai Oslon kautta.

   Helsinki-Oslo-Bangkok menopaluu kahdelta aikuiselta ja yhdeltä sylilapselta ajalle 29.3.-11.5.2017 maksaisi 1 413,10 euroa. Lipputyyppi on LowFare eli lippujen hinnasta saisi CashPointseja 5 prosenttia (~71 pistettä).

   Jos valuuttakurssilla 9 NOK vastaa 1 euroa, niin 71 CashPoints-pistettä antaisi ~7,90 € alennusta lennoista. Ei tosiaan ole kovin kummoinen alennus.

   Täytyy kuitenkin vielä tutkia olisiko luottokortista iloa ulkomaan matkoilla, kun sillä voi nostaa käteistä veloituksetta pankkiautomaateista.

   Poista
  3. Aloin vähän ihmettelemään että oudon vähän saatte pisteitä noilla laskuillanne :D Se 1% palautus koskee siis euromääräistä summaa. Toisin sanoen, ostat 1000€ ja saat pisteitä sen verran että siitä tulee prosentin verran euroissa, eli tässä tapauksessa 10€. Alla esimerkki omasta tiliotteestani:

   Osto 167€, cashpointeseja 14,81kpl. 1 cashpoints vastaa 1 NOK:a. Päivän kurssilla sain tuosta bonusta sen 1,66€ eli hyvinkin 1% ostosummasta.

   Täältä lisää tietoa: http://norwegian-fi.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/820/~/mit%C3%A4-cashpoint--pisteet-ovat%3F

   Poista
  4. https://www.banknorwegian.fi/CreditCardInfo/CashPoints

   Tuolla taas sanotaan, että jos ostat muuta kuin lentoja saat 1% cash point pisteitä loppusummasta ja sitten kun käytät niitä niin ne ovat NOK eli noin 10% niiden euromääräisestä summasta. Eli Op:n Visasta saisi suuremman palautuksen 0,25% vrt. n.0,1% vai olenko nyt ymmärtänyt täysin väärin? Toki lentoja varten kortti kannattaa ehdottomasti hommata.

   Poista
  5. Kiitos Osinkokunikaalle oikaisusta. Bank Norwegianin sivuilta muodostin käsityksen, että pisteitä saa 5 tai 20 prosenttia lentolippujen hinnasta. Tämä toki pitää paikkansa, mutta pisteet saa Norjan kruunuissa olevasta nettohinnasta.

   Äskeistä esimerkkiä käyttäen lentolippujen hinta on siis 1 413,10 euroa. Nettohinta ennen veroja ja muita kuluja on 1 249,10 euroa. Norjan kruunuina se tekee 11 126,73. CashPointseja 5 prosenttia eli ~ 556 NOK, joka on euroina noin 62 €.

   Ymmärsinhän logiikan nyt oikein?

   Muista kuin lentolipuista saatavia CashPointseja en uskalla kommentoida, etten nolaa itseäni enempää. :)

   Poista
  6. Anonyymi on ainakin ymmärtänyt asian väärin sillä tuo menee tosiaan niin kuin ylläolevassa esimerkissä kirjoitin. Esimerkissäni olin ostanut hotellihuoneen ja siitä tuli siis prosentin verran etua eli 1,66€. Kyllä tuo 1% bonus op:n 0,25% voittaa.

   Cashpoints asiat on vähän heikosti ilmaistu tuolla Bank Norwegian sivuilla, mutta paremmin tuolla johon laitoin linkin.

   Lentojen cashpointsia en voi vielä kommentoida sillä ne pisteet saa vasta matkan jälkeen. Katsotaan sitten toukokuussa tilannetta uudestaan :D

   Poista
  7. Tartun vielä tuohon mainitaan, että cashpoints-asiat olisi ilamistu vähän heikosti Bank Norwegianin sivuilla. Sama näyttää koskevan talletustilin informaatioita.

   Yksityiskohtaisimmat talletustiliehdot, mitä heidän sivuilta löysin kertovat koron maksuehdoista vain ja ainoastaan sen (näiden talletussuojan ja kuluttomuuden lisäksi), että kyseessä on "Vaihtuvakorkoinen korko vuosittaisella pääomituksella", eikä mitään asiaan liittyviä yksityiskohtia. Hieman anteliaampaan ja selvempään informaatioon olen kivijalkapankin tai minkä tahansa nakkikioskin kanssa asioidessani kyllä tottunut!

   Poista
  8. Siis yritin tarttua MAININTAAN, että cashpoints-asiat olisi ILMAISTU heikosti... Hankala korjata näitä jälkikäteen.
   Nöyränpuoleiset anteeksipyynnöt näistä lukemista hankaloittavista näppäilyvirheistä.

   Poista
  9. Olen samaa mieltä, että Bank Norwegianin sivuilla on informaatiota melko niukasti niin CashPointsien kuin talletustilin ehtojenkin osalta.

   Pohdituttaa onko tämä se suuntaus, kun uudet toimijat tulevat perinteisten finanssilaitoisten pelikentälle. Tuleeko vastaavanlaisia puutteita vastaan isojen teknologiajättien vallatessa markkinat.

   Ehkä me aikaiset omaksujat uskallamme kokeilla uusia palveluja, vaikka niissä vielä joitain puutteita onkin, mutta suurten massojen houkuttelemiseksi on Norwegianinkin panostettava tiedon laatuun ja luotettavuuteen.

   Poista
 4. Samoilla, linjoilla kuninkaan kanssa. Vingutin reissussa Norwegianin korttia noin 800 € eurolla ja pisteitä oli tullut 166 eli noin 16 €. Jos tätä vertaa esimerkiksi American Expressiin, jolla 1000 € saa 1000 pistettä joiden rahallinen arvo voisi olla 5 €, niin Norskin kortti on kyllä hyvä. Uskoisin että kerran pisteet maksetaan Norjan kruunuissa niin myös ostosten summa loppusumma lasketaan kruunuissa ja siitä sitten pisteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä CashPointsit kuulostavat ihan houkuttelevilta, jos joka tapauksessa on tarvetta käyttää luottokorttia (verkkokaupassa luottokortti on aina suositeltava maksutapa) ja maksaa luoton aina välittömästi pois.

   En löytänyt Norwegianin suomenkielisiltä sivuilta kuinka kauan CashPointsit ovat voimassa. Osinkokuninkaan blogista löytyi onneksi tarkempia tietoja. CashPoints-pisteet vanhenevat 24 kuukauden kuluttua sen kalenterivuoden lopusta, jolloin ne on ansaittu.

   Tässä vielä linkki Norwegian Reward -ohjelman englanninkielisiin ehtoihin.

   Poista
  2. Amexin etuna on joustavuus eri pisteohjelmien suhteen, et ole naimisissa Norwegianin kanssa. Amexilla riippuu myös mitä pisteillä tekee mikä on rahallinen hyöty. Esim. 10 000 Amexin pistettä = 8 000 Finskin pistettä ja tuon pistemäärän ostaminen rahalla maksaisi Finskillä satasen luokkaa. Mitä enemmän, sitä enemmän ja niin edelleen...

   Poista
 5. Kiitos tästä postauksesta. Itsehän hannaan tuon puskurirahsston kerryttämisen aloittamista, koska pelkään että sinne kertyvä raha alkaisi polttaa näpeissä. Mutta kuten kirjoitit, jos siihen rahaan käsiksi pääseminen vaatisikin enemmän töitä, niin rahat voisivat olla paremmin suojassa tulitikuilta ja näpeiltäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirto oman säästötilin ja Norwegianin välillä kesti kaksi pankkipäivää, eli siinä ehtii tulla toisiin ajatuksiin, jos ostosvimma iskee ja puskurirahasto on vaarassa. :)

   Mikäli Bank Norwegiankin liittyy tulossa olevaan mobiilipikasiirtoon, niin sitten rahat ovat kyllä yhtä pahassa vaarassa kuin minkä tahansa muun pankin tilillä.

   Poista
 6. Huomasin, että Rahamiäs kirjoitti blogissaan Bank Norwegianista sijoituskohteena. Kannattaa käydä lukemassa.

  VastaaPoista
 7. Hei rouva ja herrat, tarvitsette taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen, että otat yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, mukaan lukien pitkä- ja lyhytaikaiset lainat. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai Lähetä meille sähköpostia suoraan WhatsApp-palveluun: +447903159998 ja saa vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua parantamaan pitkän ja lyhyen aikavälin taloudellisia tavoitteitasi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan jäsenneltyjä rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainaa varten;
  * Mukavuus - Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
  * Joustava summa - Voit päättää, kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suora rahoitus - saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksynnästä.
  * Joustava korko 3%.
  * Korkea hyväksyntä
  * Joustava takaisinmaksu - saat mahdollisuuden valita takaisinmaksupäivä joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1–30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online-sovellus.
  * Henkilökohtainen ohjaus ja asiantuntemus.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta varojen puutteen vuoksi. Ota nyt yhteyttä yritykseeni, voimme auttaa sinua lainalla.

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi:
  Sähköposti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaansa ja ovat täysin suojattuja. Työskentelemme luottamuksellisesti yhdessä kaikkien osapuolten hyödyksi.

  VastaaPoista
 8. TODISTUS MITEN SAAN LAINANI AITOISTA RAHOITUSYHTIÖSTÄ VIIMEINEN VIIKKO Sähköposti välittömään vastaukseen: drbenjaminfinance@gmail.com

  {Dr.Benjamin Scarlet Owen} voi myös auttaa sinua laillisen lainatarjouksen kanssa. Hän on auttanut myös muita kollegoitani. Jos tarvitset aitoa lainaa ilman kustannuksia/stressiä, hän on oikea lainanantaja pyyhkimään pois taloudelliset ongelmasi ja kriisi tänään. BENJAMIN LOAN FINANCE pitää hallussaan kaikki tiedot siitä, kuinka saada rahaa nopeasti ja kivuttomasti WhatsAppin kautta +19292227023 Sähköposti drbenjaminfinance@gmail.com

  VastaaPoista