lauantai 21. tammikuuta 2017

Sijoittamisesta perheen yhteinen harrastus

Nainen sijoittajana

Oman sijoitustoiminnan ja blogin kirjoittamisen myötä olen ilokseni huomannut, että perheessämme on havaittavissa orastavaa kiinnostusta sijoittamista kohtaan.

Vaimoni harrastaa myös bloggaamista ja joulun alla keskustelimme omista blogikokemuksistamme. Olin tuolloin julkaissut juuri blogimerkinnän osuuskauppojen jäsenyyksistä ja selitin hänelle kuinka osuuskauppojen jäsenyyksiin voi sijoittaa.

Näytin vaimolle myös lapsemme sijoitussalkun kehittymistä ja kerroin innoissani korkoa korolle ilmiöstä. Parempi puolisko kuunteli kiinnostuneena ja ilmoitti, että hänkin haluaisi oppia sijoittamaan.

Suosittelin hänelle kuukausisijoittamista rahastoihin ja kävimme hieman läpi millaisia summia hän olisi halukas sijoituksiin laittamaan. En ole aivan varma avautuiko hänelle vielä rahastot, ETF:t ja suorat osakesijoitukset mutta totesin, että voisimme lähteä rakentamaan samantyyppistä salkkua kuin lapsellamme on.

Avasimme vaimolle arvo-osuustilin Nordnetiin*, jonka kautta sijoittaminen on helppoa myös aloittelijalle. Kun en kosmetiikan lisäksi keksinyt oikein mitään järkevää joululahjaa, siirsin pienen rahasumman vaimon salkkuun ensimmäistä sijoitusta varten.

Vaimolla menee nyt Nordnetin kuukausisäästöohjelman kautta sijoituksiin 50 euroa kuussa. Tässä vaiheessa en katsonut tarpeelliseksi opastaa hajauttamaan sijoituksia eri Superrahastoihin, vaan summa menee kokonaisuudessaan Superrahasto Suomeen.

Kun puolison kokemus, ymmärrys ja kiinnostus sijoittamiseen kasvaa, voidaan kuukausittain sijoitettavaa summaa kasvattaa ja ottaa mukaan muita Superrahastoja, miksei ETF:kin.

Nyt täytyy tukea ja kannustaa rouvaa sijoitusharrastuksessa, jotta minullakin olisi joku jonka kanssa voin avoimesti keskustella säästämisestä ja sijoittamisesta (tämän blogin lisäksi). Ja onhan meillä tietysti yhteisiä haaveita tulevaisuutta varten, joten sijoittaminen voisi olla meidän yhteinen matkamme kohti päämäärää. :)

Avaa maksuton asiakkuus Nordnetiin*

8 kommenttia:

 1. Hyvä että olet saanut harrastukseesi seuraa perheenjäsenistäsi =) On kivaa kun on joku yhteinen harrastus. Ja mikäs siinä jos tällä harrastuksella vielä tienaakin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä harrastuksia molemmat, niin bloggaaminen kuin sijoittaminenkin. Yhdessä opetellaan ja kokemuksia jaetaan. :)

   Poista
 2. Hienoa, mukava jakaa yhteinen asia perheen kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä. Toivottavasti sama innostus tarttuu vielä lapseenkin, kunhan tuosta vähän vielä kasvaa.

   Poista
 3. Teillä on koko perheen sijoitusasiat hyvällä mallilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijoittamisessa olemme vielä alkutaipaleella, mutta innostus ja kiinnostus korvaa puuttuvan kokemuksen. Viisas rahankäyttö on siitä vielä hauska harrastus, tai oikeastaan elämäntapa, että siinä kehittyy koko ajan paremmaksi. :)

   Poista
 4. Meillä sama juttu, että kun hieman avasin omia lukuja kumppanille, niin hänkin alkoi innostua sijoittamisesta ja varsinkin osakesijoittaminen tuntui olevan hänen juttunsa. Tärkeintä että molemmat haluavat käyttää rahaa järkevästi. Ja mukavana plussana tuo että sitten on jokin yhteinen puheenaihe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Järkevä rahankäyttö on perusta säästämiselle ja sijoittamiselle, oli kohde sitten pankkitili, sijoitusasunto, osakkeet tai rahastot.

   Järkevä taloudenpito on perusta myös terveelle parisuhteelle. Taatusti aiheuttaisi kitkaa, jos toinen viilaisi taloutta koko ajan parempaan kuntoon ja toinen pistäisi menemään kaiken mitä tulee. :)

   Poista