sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Rahansiirto Thaimaahan

Rahan siirtäminen Thaimaahan

Kirjoitin blogissa vähän aikaa sitten pankkitilin avaamisesta Thaimaahan. Kerroin, että kivijalkapankin kautta rahansiirto Suomesta Thaimaahan voi olla kohtuullisen kallista, joten kannattaa harkita milloin siirto on järkevää.

En ole löytänyt tapaa, jolla rahansiirto Suomesta Thaimaahan olisi ilmaista, mutta kivijalkapankkia halvempia tapoja on useampikin. Keräsin oheiseen taulukkoon tiedot eri rahansiirtopalvelujen valuuttakursseista, kustannuksista ja paljonko vastaanottaja saa 1 000 euron siirrosta. Kaikki taulukon tiedot on kerätty 21.9.2016. Vertailukohtana on Suomen Pankin sivuilla julkaistu Euroopan keskuspankin euron viitekurssi.

 

Siirtotapa Valuuttakurssi EUR/THB Kulut 1 000 euron siirrossa 1 000 euron siirrosta vastaanottajalle
Suomen Pankki 38,7130 - -
TransferWise** 38,7896 14,50 € 38 227,15 B
WorldRemit 37,7400 4,99 € 37 736,67 B
Azimo 37,5748 0,00 € 37 574,82 B
PayPal 37,6603 5,00 € 37 472,00 B
Pankkisiirto (Nordea) 37,5730 12,05 - 20,05 € 36 819,66 - 37 120,25 B
MoneyGram 37,5100 33,00 € 36 272,21 B

** Kurssi on laskennassa käytetty keskikurssi. TransferWisen mukaan lopullinen kurssi määritetään, kun TransferWise on vastaanottanut rahasiirron. Todellinen kurssi voi vaihdella jopa 3 %.

TransferWise

Vertailun perusteella näyttää, että vastaanottajalle suotuisin rahansiirtopalvelu on TransferWise. TransferWisen toimintaperiaate perustuu peer-to-peer -mekanismiin, jossa taustalla oleva järjestelmä yrittää sovittaa valuuttojen väliset siirrot niin, ettei rahansiirron tarvitse ylittää maarajoja. Esimerkiksi jos lähetän 1 000 euroa Thaimaahan ja Thaimaan puolella joku haluaa lähettää vastaavan summan euroalueelle, niin TransferWise välittääkin rahansiirron saman maksualueen sisällä. Mikäli vastakkaisia siirtoja valuutasta toiseen ei saada sovitettua, palvelu siirtää rahat perinteisellä tavalla.

Käyttäjälle TransferWise on käyttöliittymältään helppo, eikä taustalla oleva mekanismi näy millään tavalla rahansiirtoa tehdessä.

TransferWise on saanut netissä paljon hyviä arvosteluja ja palvelun nettisivut ovat vakuuttavat. Sivut mainostavat muun muassa Richard Bransonin investoineen yritykseen ja taustatarina yrityksen virolaisista perustajista on vetävä.

Tällä linkillä voit avata tilin TransferWiseen ja tehdä ensimmäisen rahansiirron ilman kuluja!*

PayPal

PayPal on loistava palvelu nettiostoksia tehdessä, mutta valitettavasti rahansiirrosta ei voi sanoa samaa. Muista palveluista, paitsi PayPalista ja kivijalkapankista, löytyy helposti käytetyt valuuttakurssit sekä siirtokulut. PayPalissa tieto siirtokuluista on upotettu käyttöehtoihin, ja aikani sieltä kaiveltuani löysin, että kulut ovat 0,5 % siirtosummasta.

PayPalin käyttämää valuuttakurssia ei löytynyt mistään, joten jouduin tekemään käytännön testin selvittääkseni millä kurssilla PayPalissa valuuttasiirto tapahtuu.

En pystynyt lisäämään suomalaisena käyttäjänä rekisteröidylle PayPal-tilille thaimaalaista pankkitiliä, joten suomalaiselta tililtä ei ollut mahdollista siirtää rahaa thaimaalaiselle tilille oman PayPal-tilin kautta. Kaiken lisäksi käyttöehdot kieltävät useiden PayPal-tilien käytön.

Minulla oli kuitenkin mahdollisuus testata siirtoa niin, että thaimaalainen henkilö avasi PayPal-tilin itselleen. Testissä tallensin omalle PayPal-tililleni 10 euroa Nordeasta. Sain sähköpostiin viestin, jossa pyydettiin vahvistamaan rahansiirto 30 päivän sisällä klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä ja vahvistamalla siirto.

PayPal-tililtäni siirsin 9,95 euroa thaimaalaisen käyttäjän PayPal-tilille, siirtokulujen ollessa 0,05 euroa (yhteensä juuri siirtämäni 10 euroa). Siirto itsessään oli todella yksinkertainen: ensin syötettiin vastaanottajan sähköpostiosoite tai nimi ja seuraavaksi siirrettävä summa. Näytölle tuli näkyviin tarkemmat tiedot siirrettävästä summasta ja siirtokuluista, jotka vahvistettiin yhdellä napin painalluksella. Toimenpide ottaa muutaman sekunnin.

Vastaanottaja sai sähköpostiinsa samanlaisen viestin, jonka itse sain siirrettyäni rahaa suomalaiselta pankkitililtä omalle PayPal-tilille. Maksunvahvistuksessa oli vaihtoehtoina hyväksyä siirto ja muuntaa se bahteiksi (374,72 baht), hyväksyä maksu euroissa tai hylätä maksu. Maksun vastaanottamisesta PayPal-tilille ei tarvinnut maksaa siirtokuluja. Kun vastaanottaja hyväksyi maksun, tuli siitä vielä vahvistus lähettäjän sähköpostiin.

Kaiken kaikkiaan PayPalin käyttö rahansiirtoon on kömpelöä, kun ensin siirretään rahat pankista omalle PayPal-tilille, josta tehdään siirto vastaanottajan PayPal-tilille ja vastaanottajan pitää vielä siirtää rahat PayPalista omalle pankkitilille. Testisiirron perusteella laskemani valuuttakurssi on myös melko huono, vain hitusen kivijalkapankkia parempi.

Muut rahansiirtotavat

Sain aiemmin kysymyksen voisiko rahansiirron Thaimaahan tehdä niin, että siirtäisi rahat ensin omalta pankkitililtä Nordnetiin*, johon määrittäisi vastatiliksi thaimaalaisen pankkitilin. Nordnetin ehdoissa lukee, että vastatilin tulee olla suomalainen tili, jonka tilinomistaja on asiakas itse. Tämän perusteella vastatiliksi ei siis voi määrittää thaimaalaista pankkitiliä ja siirtää tätä kautta rahaa Suomesta Thaimaahan. En tiedä onko tähän ehtoon poikkeuksia esimerkiksi siinä tapauksessa, että Nordnetin asiakas muuttaa pysyvästi pois Suomesta.

Kivijalkapankkien välinen rahansiirto on luotettavaa, mutta siirtokulujen ja valuuttakurssin selvittäminen on haastavaa. Suomalaisesta pankista rahansiirtoa tehdessä kannattaa aina valita, että maksaa vain oman pankin kulut. Mikäli maksaja vastaa kaikista kuluista, niin kulut nousevat vielä korkeammiksi kuin silloin, jos vastaanottaja vastaa omista kuluistaan.

Vertailutaulukossa pankkisiirron valuuttakurssi perustuu Nordean sivuilla julkaistuihin tilivaluuttakursseihin, mutta en tiedä käytetäänkö valuuttasiirroissa näitä kursseja ja jos käytetään, niin minkä päivän kurssia. Pankin käyttämää kurssia ei valitettavasti pysty mistään selvittämään, paitsi laskemalla rahansiirron jälkeen millä kurssilla siirto tapahtui. Siirtokustannuksiin on laskettu Nordean veloittama 6,75 euroa sekä thaimaalaisen pankin veloitus 200 - 500 bahtia.

Yhteenveto

TransferWisea tulen ehdottomasti kokeilemaan jatkossa siirtäessäni rahaa Thaimaahan. Mikäli siirto on tosiaan niin edullista ja luotettavaa kuin vertailun perusteella näyttää, niin jatkossa hoidan rahansiirrot aina TransferWisen kautta. Lisää kokemuksia palvelusta voi käydä lukemassa Nallen tassunjäljissä -blogista.

Kivijalkapankki pysyy edelleen hyvänä vaihtoehtona siirtää rahaa Suomesta Thaimaahan. Vaikka rahansiirto tällä tavalla onkin melko kallista, niin se on kuitenkin helppoa ja luotettavaa.

Tässä kirjoituksessa esiteltyjen rahansiirtopalvelujen tiedot löytyvät internetin julkisilta sivuilta. Kaikkia mainittuja palveluja en ole henkilökohtaisesti kokeillut, joten niiden luotettavuutta en pysty arvioimaan.

6 kommenttia:

 1. Transferwisen kilpailija, jossa lopullinen kurssi on näkyvissä hyväksyttäessä (tarjouksia pystyy myös tekemään manuaalisesti itse).

  https://www.currencyfair.com/send-money-to-thailand/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin ottanut CurrencyFairin vertailuun, mutta palvelun kurssilaskurista ei löydy ollenkaan bahteja (THB). Pallontallaajien keskustelupalstalla kerrottiin, että CurrencyFair ei enää siirtäisi rahaa Thaimaan.

   Hyvä vinkki kuitenkin, mikäli rahaa on siirtämässä johonkin muuhun maahan.

   CurrencyFairin ja TransferWisen kurssi lasketaan tosiaan hieman erilaisella periaatteella. TransferWise käyttää markkinoiden keskiarvokurssia, kun CurrencyFairissa käyttäjät voivat tehdä osto- ja myyntitarjouksia keskenään.

   Poista
  2. Loggasin sisään ja sieltäkään ei näytä bahteja löytyvän. Vaikuttaisi siis tosiaan siltä, että heidän julkiset sivut eivät vastaa todellisuutta Thaimaan osalta.

   Poista
 2. Hei rouva ja herrat, tarvitsette taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen, että otat yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, mukaan lukien pitkä- ja lyhytaikaiset lainat. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai Lähetä meille sähköpostia suoraan WhatsApp-palveluun: +447903159998 ja saa vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua parantamaan pitkän ja lyhyen aikavälin taloudellisia tavoitteitasi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan jäsenneltyjä rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainaa varten;
  * Mukavuus - Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
  * Joustava summa - Voit päättää, kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suora rahoitus - saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksynnästä.
  * Joustava korko 3%.
  * Korkea hyväksyntä
  * Joustava takaisinmaksu - saat mahdollisuuden valita takaisinmaksupäivä joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1–30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online-sovellus.
  * Henkilökohtainen ohjaus ja asiantuntemus.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta varojen puutteen vuoksi. Ota nyt yhteyttä yritykseeni, voimme auttaa sinua lainalla.

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi:
  Sähköposti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaansa ja ovat täysin suojattuja. Työskentelemme luottamuksellisesti yhdessä kaikkien osapuolten hyödyksi.

  VastaaPoista
 3. Wise.olin tyytyväinen kunnes puhelin hajos ja jouduin vaihtaa Puh numeron.tilin käyttäminen on silloin mahdotonta.jos sinulla on Wise tilillä rahaa ne ovat silloin menetetty..ei auta vaikka olet infoon yhteydessä he eivät pysty avaa tiliä uudelleen

  VastaaPoista
 4. TODISTUS MITEN SAAN LAINANI AITOISTA RAHOITUSYHTIÖSTÄ VIIMEINEN VIIKKO Sähköposti välittömään vastaukseen: drbenjaminfinance@gmail.com

  {Dr.Benjamin Scarlet Owen} voi myös auttaa sinua laillisen lainatarjouksen kanssa. Hän on auttanut myös muita kollegoitani. Jos tarvitset aitoa lainaa ilman kustannuksia/stressiä, hän on oikea lainanantaja pyyhkimään pois taloudelliset ongelmasi ja kriisi tänään. BENJAMIN LOAN FINANCE pitää hallussaan kaikki tiedot siitä, kuinka saada rahaa nopeasti ja kivuttomasti WhatsAppin kautta +19292227023 Sähköposti drbenjaminfinance@gmail.com

  VastaaPoista