keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Sähkösopimuksen kilpailutus

Sähkösopimuksen kilpailutus

Rakentajan ja remontoijan palvelu Rakentaja.fi järjestää neljä kertaa vuodessa sähkön hintakilpailutuksia, tarkoituksena tarjota jäsenille edullista sähköä. Viime keväänä sähkön kilpailutus osui otolliseen aikaan, sillä minulla oli määräaikainen sähkösopimus päättymässä 30.6. ja päätin tarkistaa saisinko hintakilpailutuksen kautta edullisempaa sähköä.

Rakentaja.fi -palvelun kautta kilpailutus oli erittäin helppoa, kuten se tänä päivänä on monessa muussakin vastaavassa palvelussa. Ensin täytyi antaa käyttöpaikan yleistiedot, sähkötyyppi, asumismuoto ja lämmitystapa, jonka jälkeen täytettiin sähköliittymän sulaketyyppi ja nykyiset energian hinnat, sekä kulutusmäärät. Tietojen syöttämisen jälkeen palvelu näytti kaksi halvinta sähkötarjousta, joista sai halutessaan valita mieleisensä. Minulle edullisimman sähkön tarjosi tällä kertaa Korpelan Energia.

Kodissamme on suora sähkölämmitys ja käytössä aikasähkö, jolloin lämminvesivaraajaa lämmitetään edullisemmalla yösähköllä. Vuonna 2015 sähkön kokonaiskulutuksemme oli 13 991 kWh, josta 6 838 kWh päiväsähköllä ja 7 153 kWh yösähköllä. Vanhan sähkösopimuksen perusmaksu oli 4,00 €/kk, päiväsähkön hinta 5,60 snt/kWh ja yösähkön hinta 4,60 snt/kWh.

Kilpailutuksen jälkeen sähkösopimuksen perusmaksu on 1,50 €/kk, päiväsähkön hinta 3,94 snt/kWh ja yösähkön hinta 3,27 snt/kWh. Vuoden 2015 kulutuslukemilla säästöä syntyy vuodessa noin 240 euroa ja 24 kuukauden määräaikaisen sopimuksen aikana noin 480 euroa. Sanoisin, että melko kannattava puolituntinen :).

  Vanha sopimus Uusi sopimus
Perusmaksu €/kk 4,00 1,50
Päiväsähkö snt/kWh 5,60 3,94
Yösähkö snt/kWh 4,60 3,27
Kulutus yht €/v. (2015 arvoilla) 760,00 521,00

 

Halusin vielä jälkikäteen vertailla onko tekemäni sopimus kilpailukykyinen, joten 13.7. hain edullisimmat tarjoukset Kilpailuttaja.fi, Sähkövertailu.fi ja Energiaviraston palveluista.

Kilpailuttaja.fi tarjosi Helenin yleissähköä vuosihintaan 558,00 euroa (perusmaksu 0,00 €/kk, sähkö 3,99 snt/kWh, määräaikainen 12 kk). Sähkövertailu.fi ja Energiavirasto tarjosivat molemmat Keravan Energian aikasähköä hintaan 553,00 euroa/vuosi (perusmaksu 1,50 €/kk, päiväsähkö 4,82 snt/kWh, yösähkö 3,01 snt/kWh, määräaikainen 24 kk).

Vertailun perusteella voin todeta, että kilpailutus todellakin kannatti ja saan nauttia seuraavat kaksi vuotta erittäin edullisesta sähköstä. Nämäkin säästetyt eurot löytävät varmasti tiensä rahastoihin tai osakkeisiin.

4 kommenttia:

 1. Me kilpailutettiin keväällä sähkö myös ja saatiin parin sadan euron säästöt. Vaatii aika lailla aikaa ja viitseliäisyyttä, jotta tulisi säännöllisesti kilpailutettua vakuutukset ja sähkö, mutta turhaan sitä ei olla taidettu koskaan tehdä. Nyt sain netistä paremman tarjouksen, joten siitäkin tulee kuukausittain 6 euron säästö ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että sähkö ja vakuutukset kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Näistä voi saada kohtuullisen helposti huomattaviakin säästöjä. Oman vaivansa se toki vaatii, erityisesti vakuutusten osalta, kun ehdot voivat poiketa niin paljon toisistaan. Kilpailutuksen yhteydessä tulee kuitenkin mietittyä onko jokin kohde ylivakuutettu tai onko jotkut vakuutukset jääneet kokonaan turhiksi.

   Poista
 2. Itse olen ollut liian laiska sähkön kilpailutukseen. Otin vain rivarikolmioomme vantaan energian pörssisähkösopimuksen. Ensimmäistä laskua ei ole vielä tullut =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörssisähkö kiinnostaisi minuakin, mutta pelkään kylmimpien talvikuukausien sähkölaskujen suuruutta. Talossamme on suora sähkölämmitys, joten en pystyisi hyödyntämään edullisen sähkön aikaa varaavaan lämmitykseen (paitsi tietysti veden lämmitys). Pörssisähkö vaatii myös aktiivista sähkön hinnan seurantaa ja tarvittaessa pitäisi olla valmis muuttamaan omaa kulutusta jopa päivittäin. Luultavasti vauhdilla kehittyvä taloautomaatio tuo helpotusta tuohon pörssisähkön hyödyntämiseen, eikä itse tarvitse olla niin valppaana.

   Millainen lämmitysjärjestelmä teillä on rivarissa? Onko suora sähkö vai jokin muu?

   Poista