sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Osuuskauppojen jäsenyydet ja korot 2016

Viime vuonna innostuin sijoittamaan perinteisempien sijoituskohteiden lisäksi myös osuuskauppojen jäsenyyksiin. Useat osuuskaupat maksavat osuusmaksulle erittäin hyvää korkoa verrattain pienellä riskillä. Suurimpana riskinä näen, että jotkut osuuskaupat laskisivat maksettavaa korkoa tai jättäisivät koron kokonaan maksamatta.

Oma osuuskauppani, jonka jäsen ollen ollut jo vuosia, kuului kymmenen eniten korkoa maksavan osuuskaupan joukkoon vuonna 2015. Sen lisäksi päätin liittyä viiteen muuhun eniten korkoja maksavaan osuuskauppaan.

Alla on taulukko osuuskauppojen jäsenyyksistäni sekä niiden maksamat korot vuosina 2015 ja 2016. Aiemmin osuusmaksujen korot olivat verovapaita, mutta vuoden 2015 alusta lähtien korosta 25 prosenttia on veronalaista pääomatuloa ja 75 prosenttia verovapaata tuloa 5 000 euroon saakka. Käytännössä siis 10 euron korosta maksetaan veroa 75 senttiä.

Osuuskauppa Osuusmaksu Korko € 2015 Korko €
2016
Korko % 2016
Osuuskauppa
KPO
      100,00 €  20,00 €  20,00 € 20 %
Etelä-Pohjanmaan
Osuuskauppa EEPEE
      100,00 €  20,00 €  20,00 € 20 %
Pohjois-Karjalan
Osuuskauppa PKO
      100,00 €  12,00 €  12,00 € 12 %
Osuuskauppa
Suur-Savo
      100,00 €  10,00 €  10,00 € 10 %
Suur-Seudun Osuuskauppa SSO       100,00 €  10,00 €    6,00 € 6 %
Etelä-Karjalan
Osuuskauppa EEKOO
      100,00 €  10,00 €    5,00 € 5 %
        600,00 €    73,00 € 12 %

Osuuskauppojen jäseneksi liittyminen kävi kohtuullisen helposti, tarvitsi vain käydä S-Pankin toimipisteessä ja ilmoittaa virkailijalle mihin osuuskauppoihin halusin liittyä. Koko prosessiin meni aikaa ehkä varttitunti ja liittymislahjaksi sain vielä suklaalevyn :).

Osuuspääoman korkoon on oikeutettu, jos on liittynyt osuuskaupan jäseneksi edellisenä vuonna ennen vuodenvaihdetta. Tästä syystä osuuskauppojen jäseneksi ei ole tarvetta liittyä kuin vasta joulukuussa.

Suunnittelin liittyväni tänä vuonna vielä Turun Osuuskaupan, Varuboden-Oslan, HOK Elannon ja Pirkanmaan Osuuskaupan jäseniksi, mutta Varuboden-Osla ei maksanut tänä vuonna korkoa ollenkaan, joten sen jätän varmuudella pois. Turun Osuuskauppa ja HOK-Elanto maksoivat korkoa 10 euroa ja Pirkanmaan Osuuskauppa 8 euroa, joten niiden tuotto vastaa osakemarkkinoiden keskimääräistä tuottoa. Pohdin vielä liittyisinkö näiden lisäksi joihinkin vähemmän korkoja maksaviin osuukauppoihin kuten Satakunta (6 %), Keskimaa (6 %) tai Hämeenmaa (5 %).

4 kommenttia:

 1. Vieläkö tuo eri osuuskuntiin liittyminen on mahdollista? Muistan liityttyäni yhteen noista, että virkailija sanoi, ettei ole enää mahdollista liittyä kuin yhteen. Olivat kuulemma havainneet tätä käytetyn sijoituskeinona, mikä ei ole tarkoitus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse liityin joulukuussa 2015 ja silloin onnistui hyvin. S-Pankin virkailijalle useampaan osuuskauppaan liittyminen oli niin tuttua puuhaa, että oli kehittänyt siihen jonkinlaisen järjestelmän. Ensin lueteltiin kaikki halutut osuuskaupat ja virkailija tulosti näiden hakemukset esitäytettynä. Vasta tämän jälkeen allekirjoitettiin paperit ja liittyminen tehtiin yksi kerrallaan.

   En löytänyt myöskään Kauppalehden Vielä ehtii S-junaan -keskustelusta mainintaa ettei liittyminen useampaan Osuuskauppaan enää onnistuisi.

   Saanko udella milloin liityit osuuskaupan jäseneksi?

   Poista
 2. Hei rouva ja herrat, tarvitsette taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen, että otat yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, mukaan lukien pitkä- ja lyhytaikaiset lainat. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai Lähetä meille sähköpostia suoraan WhatsApp-palveluun: +447903159998 ja saa vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua parantamaan pitkän ja lyhyen aikavälin taloudellisia tavoitteitasi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan jäsenneltyjä rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainaa varten;
  * Mukavuus - Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
  * Joustava summa - Voit päättää, kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suora rahoitus - saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksynnästä.
  * Joustava korko 3%.
  * Korkea hyväksyntä
  * Joustava takaisinmaksu - saat mahdollisuuden valita takaisinmaksupäivä joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1–30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online-sovellus.
  * Henkilökohtainen ohjaus ja asiantuntemus.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta varojen puutteen vuoksi. Ota nyt yhteyttä yritykseeni, voimme auttaa sinua lainalla.

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi:
  Sähköposti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaansa ja ovat täysin suojattuja. Työskentelemme luottamuksellisesti yhdessä kaikkien osapuolten hyödyksi.

  VastaaPoista
 3. TODISTUS MITEN SAAN LAINANI AITOISTA RAHOITUSYHTIÖSTÄ VIIMEINEN VIIKKO Sähköposti välittömään vastaukseen: drbenjaminfinance@gmail.com

  {Dr.Benjamin Scarlet Owen} voi myös auttaa sinua laillisen lainatarjouksen kanssa. Hän on auttanut myös muita kollegoitani. Jos tarvitset aitoa lainaa ilman kustannuksia/stressiä, hän on oikea lainanantaja pyyhkimään pois taloudelliset ongelmasi ja kriisi tänään. BENJAMIN LOAN FINANCE pitää hallussaan kaikki tiedot siitä, kuinka saada rahaa nopeasti ja kivuttomasti WhatsAppin kautta +19292227023 Sähköposti drbenjaminfinance@gmail.com

  VastaaPoista