sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kullan ostaminen Thaimaasta

Kultaan ostaminen Thaimaasta

Thaimaassa suosituimpia sijoituskohteita, jos ei jopa kaikista suosituin, on fyysinen kulta. Tavalliseltakin thaimaalaiselta löytyy usein kultaa jossain muodossa. Sitä voi olla kauniina ja koristeellisina kaulakoruina, rannekoruina, sormuksina, harkkoina, laattoina, kolikkoina tai miltei missä tahansa kuviteltavissa olevassa muodossa. Thaimaassa kulta on sijoituskohde ja arvon säilyttäjä, mutta lisäksi se on merkki varallisuudesta, jonka tulee näkyä ulospäin.

Thai-kulta on tunnettu korkeasta kultapitoisuudestaan, joka on 96,5 prosenttia (23 karaattia). Suomessa korujen yleisin kultapitoisuus on nykyään 14 karaattia ja vanhemmissa kultasormuksissa 18 karaattia. Thai-kulta eroaa väriltään Suomessa myytävästä kullasta, värin ollessa voimakkaamman keltainen tai enemmän... noh, kullanvärinen.

Thai-kullan painoyksikkö on baht, joka vastaa 15,244 grammaa (koruissa 15,16 grammaa). Baht on siis sekä virallinen rahayksikkö että vanha mittayksikkö, jota käytetään kullan painon mittaamiseen. Baht jakautuu 100 satangiin ja 25 satangia kutsutaan salungiksi. Kultakoruja on myynnissä myös kevyempinä, kuten 25 tai 50 satangin painoisina, mutta harkot ovat yleensä painoltaan 1, 2, 5 ja 10 bahtia.

Kultakauppoja löytyy miltei jokaisesta kaupungista ja ne on helppo tunnistaa puna-kultaisesta värimaailmasta. Historiallisista syistä suurin osa kultakaupoista on kiinalaisperäisten thaimaalaisten omistuksessa ja Thaimaan vanhimmat ja arvostetuimmat kultakaupat löytyvät Bangkokin China Townista Yaowarat Roadilta. Yksi luotetuimmista kullan myyjistä Yaowaratissa on Hua Seng Heng, jonka kaupoissa kuhisee aina asiakkaita. Kullan ostamisessa pätee sama sääntö kuin katuruoassakin: mene aina sinne missä paikalliset käyvät.

Thaimaalaisissa kultakoruissa työn osuus hinnasta on erittäin pieni länsimaihin verrattuna. Yhdessä korkean kultapitoisuuden kanssa tämä tekee myös kultakoruista varteenotettavan sijoituskohteen. Akuutin kassakriisin iskiessä kultaa voi pantata tai sitä voi myydä takaisin kultakaupoille. Thai-kullan reaaliaikaiset hinnat voi tarkistaa Thai Gold Price -sivustolta.

Thaimaa hotellit, säästä jopa 45%. Katso tämän hetken parhaat tarjoukset!*

Sijoituskohteena kulta on nimenomaan turvasatama. Se ei itsessään tuota mitään. Se ei tarjoa osinkoa, ei vuokratuloja, ei korkoa. Sen tuotto riippuu ainoastaan markkinahinnan muutoksista. Kultaan sijoittamalla voi kuitenkin hajauttaa salkkua eri omaisuuslajeihin. Mikäli osakemarkkinoilla on menossa laskusuhdanne, on mahdollista että kullan hinta ui vastavirtaan. Fyysinen kulta tuo myös oman mausteensa sijoittamiseen, kun omistaa jotain konkreettista jota voi oikeasti katsoa ja koskea.

Thai-kultaa olen ostanut lahjaksi, mutta varsinaisessa sijoitusmielessä en ole sitä vielä hankkinut. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Thai-kullan hinta on ollut korkeimmillaan yli 26000 bahtia vuonna 2011 ja alimmillaan hieman päälle 10000 bahtia vuonna 2006. Tätä kirjoittaessa hinta liikkuu noin 22000 bahtin tasolla. Mikäli hinta laskisi tuonne 16000 bahtin tuntumaan, niin olisin valmis harkitsemaan pientä sijoitusta fyysiseen kultaan. En siksi että odottaisin tekeväni kullalla suurta voittoa, vaan siksi että sen omistaminen tuntuisi pirun kivalta. :)

Kultakauppa Thaimaassa

3 kommenttia:

 1. Hei rouva ja herrat, tarvitsette taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen, että otat yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, mukaan lukien pitkä- ja lyhytaikaiset lainat. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai Lähetä meille sähköpostia suoraan WhatsApp-palveluun: +447903159998 ja saa vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua parantamaan pitkän ja lyhyen aikavälin taloudellisia tavoitteitasi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan jäsenneltyjä rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainaa varten;
  * Mukavuus - Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
  * Joustava summa - Voit päättää, kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suora rahoitus - saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksynnästä.
  * Joustava korko 3%.
  * Korkea hyväksyntä
  * Joustava takaisinmaksu - saat mahdollisuuden valita takaisinmaksupäivä joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1–30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online-sovellus.
  * Henkilökohtainen ohjaus ja asiantuntemus.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta varojen puutteen vuoksi. Ota nyt yhteyttä yritykseeni, voimme auttaa sinua lainalla.

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi:
  Sähköposti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaansa ja ovat täysin suojattuja. Työskentelemme luottamuksellisesti yhdessä kaikkien osapuolten hyödyksi.

  VastaaPoista
 2. Hei ja tervetuloa Spotlight Global Loan Services -palveluun, nimeni on Claudia Klein, olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko kipeästi taloudellista vahvistusta? Tarvitsetko lainaa eri tarkoituksiin? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen sinua ottamaan yhteyttä yritykseeni | spotlightglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsApp: +4915758108767 | ja laina tililläsi 24 tunnin sisällä, koska tarjoamme erinomaisia ​​lainapalveluja kaikkialla maailmassa.

  Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja (henkilökohtainen laina, yrityslaina ja paljon muuta), tarjoamme sekä pitkä- että lyhytaikaisia ​​lainoja, ja voit myös lainata jopa 15 miljoonaa euroa ja annamme lainoja alhaisella korolla. 3% vuodessa. Yritykseni auttaa sinua saavuttamaan erilaisia ​​tavoitteita monenlaisilla lainatuotteilla.

  Tiedämme, että laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma Henkilöille, joilla on taloudellisia ongelmia ja jotka tarvitsevat siihen ratkaisun, monilla ihmisillä on niin vaikea saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta tai muilta rahoituslaitoksilta korkean kiinnostuksen vuoksi korko, riittämätön vakuus, velkasuhde, matala luottopisteet tai muut syyt

  Ei enää odotusaikoja tai stressaavia pankkikäyntejä. Palvelumme on käytettävissä 24/7 - voit saada lainaa ja suorittaa maksutapahtumasi missä ja milloin tahansa

  Tarjoamme 24 tunnin maailmanluokan lainapalveluja. Kyselyihin / kysymyksiin? - Lähetä sähköposti osoitteeseen | spotlightglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsApp: +4915758108767 | tai verkkosivuston kautta: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Perheesi, ystäviesi ja työtovereidesi ei tarvitse tietää, että sinulla on vähän rahaa, kirjoita meille vain ja saat lainaa.

  Taloudellinen vapautesi on sinun käsissäsi !!

  VastaaPoista
 3. TODISTUS MITEN SAAN LAINANI AITOISTA RAHOITUSYHTIÖSTÄ VIIMEINEN VIIKKO Sähköposti välittömään vastaukseen: drbenjaminfinance@gmail.com

  {Dr.Benjamin Scarlet Owen} voi myös auttaa sinua laillisen lainatarjouksen kanssa. Hän on auttanut myös muita kollegoitani. Jos tarvitset aitoa lainaa ilman kustannuksia/stressiä, hän on oikea lainanantaja pyyhkimään pois taloudelliset ongelmasi ja kriisi tänään. BENJAMIN LOAN FINANCE pitää hallussaan kaikki tiedot siitä, kuinka saada rahaa nopeasti ja kivuttomasti WhatsAppin kautta +19292227023 Sähköposti drbenjaminfinance@gmail.com

  VastaaPoista