keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Eläkkeellä Thaimaahan -blogi käynnistyy

Tervetuloa Eläkkeellä Thaimaahan -blogin pariin. Ensimmäisessä merkinnässä lienee hieman syytä esitellä itseäni ja suunnitelmiani, joten tässä lyhyesti taustaa. Olen nelikymppinen perheenisä, joka työskentelee IT-alalla ja jonka tavoitteena on säästämällä ja sijoittamalla saavuttaa sellainen taloudellinen varmuus, jonka turvin voin eläkepäivillä asua puolet vuodesta Thaimaassa. Blogissani tulee siis talouden lisäksi olemaan kantavana teemana Thaimaa.

Konkreettinen tavoitteeni on saavuttaa 300 000 euron sijoitusvarallisuus, joka eläkesäästämisen 4 % säännöllä tuottaisi 12 000 euroa vuodessa eli 1000 euroa kuukaudessa. Kuulostaa melko vaatimattomalta, mutta suunnitelmieni mukaan minulla on eläkkeelle jäädessä velattomat asunnot Suomessa ja Thaimaassa, jolloin asumiskulut jäävät kohtuullisiksi. Oletan myös, että Thaimaassa asuessa elinkustannukset jäävät pienemmiksi kuin Suomessa jolloin 1000 euroa, normaalin työeläkkeen lisäksi, pitäisi riittää kohtuulliseen elämään. Mikäli nälkä kasvaa matkan varrella, niin tavoitetta voi aina nostaa, mutta tällä hetkellä 300 000 euroa tuntuu riittävältä haasteelta.

Olen seurannut omaa talouttani vuodesta 2007 lähtien ja samaan aikaan aloitin pienimuotoisen rahastosijoittamisen silloisen pankkini aktiivisilla rahastoilla. Harjoittelin vuosien varrella myös osakesijoittamista lähinnä tunnepohjalta, mutta suunnitelmalliseksi sijoittamiseni muuttui vasta vuosina 2014-2015. Nykyisin sijoitustyylini on “osta ja pidä” ja sijoitan kuukausittain passiivisiin indeksirahastoihin sekä ETF:iin. Sijoitussuunnitelmaani kuuluu myös suorat osakesijoitukset korkean osinkotuoton arvo-osakkeisiin sekä osinkoaristokraatteihin.

Seuraavissa merkinnöissä tulen esittelemään tarkemmin ajatuksiani säästämisestä, sijoittamisesta ja suunnitelmista asua osa vuodesta Thaimaassa.

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti